Головна Блог Новини НБУ подав нові позови проти Коломойського на 10 мільярдів

НБУ подав нові позови проти Коломойського на 10 мільярдів

11.06.2018
Переглядів : 973

Національний банк подав нові позови в суди Швейцарії та України проти одного з колишніх акціонерів Приватбанку Ігоря Коломойського, йдеться у матеріалі epravda.com.ua.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Судові справи стосуються виконання Коломойським його зобов’язань за наданими у 2016 році особистими поруками на користь Національного банку.

Мета позовів – забезпечити погашення кредитів рефінансування, які Національний банк надав Приватбанку в період між 2008 та 2015 роками.

Загалом позови спрямовані на погашення заборгованості за п'ятьма кредитними угодами на суму близько 10 млрд грн.

Перший позов подано за місцем проживання Коломойського в Швейцарії – до Cуду першої інстанції в Женеві.

Другий пакет позовів подано за місцем знаходження майна Коломойського в Україні – до Господарського суду Дніпропетровської області.

Згадайте новину: Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова

"Таке рішення Національного банку свідчить, що регулятор готовий вести судові справи проти Коломойського як в Україні, так і за кордоном, щоб притягнути його до відповідальності. Коломойський продемонстрував небажання виконувати взяті на себе зобов’язання добровільно, незважаючи на важкі наслідки, які українська держава змушена понести внаслідок його дій", - повідомили в НБУ.

Приватбанк отримав кредити рефінансування від НБУ під забезпечення поруками, наданими особисто Коломойським.

"Але сьогодні зрозуміло, що в той час Приватбанк насправді не міг повернути ці кредити. Врешті-решт, державі довелося націоналізувати банк ціною значних витрат в еквіваленті 5% ВВП, щоб захистити інтереси мільйонів власників рахунків та зберегти фінансову стабільність у цілому. НБУ наразі вживає і продовжить вживати правових заходів, необхідних для відшкодування Ігорем Коломойським цих коштів", - сказала заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст