Головна Блог Новини Найбільш очікувані для України події в 2016 році

Найбільш очікувані для України події в 2016 році

04.01.2016
Автор:
Переглядів : 1145

Безвізовий режим із Євросоюзом

Є підстави сподіватися, що українці зможуть вільно подорожувати до країн Шенгенської зони уже у другій половині 2016 року, коли Єврокомісія офіційно представить нове законодавство, а уряди країн ЄС та Європарламент затвердять його. Разом із Україною візи скасують для Грузії та Косово.

Президент Петро Порошенко у своєму зверненні до українців назвав це “тренувальним забігом”. З моменту, коли безвізовий режим запрацює, всі необхідні для виїзду з країни документи перевірятимуть безпосередньо на кордоні. Зокрема, треба буде мати зворотній квиток, підтвердження місця проживання та біометричний паспорт.

Згадайте новину: Біометричні паспорти – майбутнє, принаймі тих громадян, які хочуть подорожувати

Повний перехід на електронну систему державних закупівель

Систему електронних державних закупівель ProZorro у тестовому режимі запустили 12 лютого 2015-го. Це три електронні торговельні майданчики, які формально належать міжнародній організації Transparency International. Суть полягає у тому, що кожна зацікавлена особа може спостерігати за перебігом електронних торгів, бачити пропозиції від різних учасників та порівнювати їх.

Перші закупівлі провели Міністерство юстиції, Міноборони, Державне управління справами і Енергоатом.

За час роботи системи електронних закупівель Україна вже заощадила 500 млн грн. Повний перехід, за словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова, принесе до 50 млрд грн економії. Також переведення держзакупівель у публічну площину дозволить зруйнувати численні корупційні схеми.

Згадайте новину: Корупціонер на дружину вже майно не запише: НАБУ підключили до Реєстру актів цивільного стану

Приєднання України до Угоди СОТ щодо держзакупівель – WTO GPA

12 листопада 2015 року Україна підписала угоду Світової організації торгівлі про державні закупівлі. Приєднання України погодили представники країн-учасниць СОТ. Основна мета угоди – рівний доступ до ринків державних закупівель.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст