Головна Блог Новини Набуло чинності рішення РАУ про встановлення плати за організаційно-технічне забезпечення розгляду скарг до ВКДКА

Набуло чинності рішення РАУ про встановлення плати за організаційно-технічне забезпечення розгляду скарг до ВКДКА

04.01.2018
Переглядів : 2202

Звертаємо увагу, що з 01.01.2018 року набуло чинності Рішення Ради адвокатів України № 203від 23.09.2017 року, яким передбачено:

1. Встановити та затвердити плату за організаційно-технічне забезпечення розгляду:

· заяв (скарг) щодо поведінки адвоката, яка може бути підставою для дисциплінарної відповідальності;

· скарг на рішення дисциплінарних палат кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури, а також

· скарг на дії чи бездіяльність кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури, у розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на день подання заяви (скарги).

2. Від плати, вказаної в п. 1. цього рішення, звільняються:

· заявники (скаржники), які мають відповідні пільги щодо звільнення від оплати судового збору та визначені Законом України «Про судовий збір»;

· органи адвокатського самоврядування, їх робочі органи (комітети, центри, комісії та ін.);

· суди, що звертаються з заявами (скаргами) щодо поведінки адвоката, яка може бути підставою для дисциплінарної відповідальності в рамках, наданих їм повноважень процесуальним законодавством України;

· особи, які перебувають у місцях позбавлення, обмеження волі, місцях тимчасового тримання або під вартою, якщо заява (скарга) подана через установу, в якій перебуває скаржник.

3. У разі відмови, або відкликання своєї заяви (скарги) заявником (скаржником) після внесення плати за організаційно-технічне забезпечення розгляду заяви (скарги), така плата скаржнику не повертається.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст