Головна Блог Новини Міграція до Британії стрімко впала після референдуму

Міграція до Британії стрімко впала після референдуму

25.08.2017
Переглядів : 1577

Чистий приплив мігрантів до Великобританії за рік скоротився на чверть до мінімального за три роки рівня: після референдуму щодо "брекзиту" все більше громадян європейських країн виїжджають і все менше - приїжджають жити і працювати на острови.

Опубліковані в четвер дані про приріст імміграції - загальну кількість прибулих з вирахуванням тих, хто виїхав, - показали скорочення до 246 тисяч за рік (березень 2016 до березня 2017 року). Це, як і раніше, набагато перевищує обіцяні урядом консерваторів 100 тисяч на рік, але відчутно менше, ніж до референдуму щодо "брекзиту".

Джерело: ВВС Україна

Згадайте новину: Які закони може порушувати королева Великої Британії?

Свіжа порція статистики про міграцію - камінь спотикання британської внутрішньої політики - вперше містила точні дані про кількість тих, хто дійсно виїхав з країни. Великобританія перестала збирати їх в 1990-і і тільки зараз повернулася до цієї практики.

Вони розвіяли укорінений міф про студентські візи як ширму для масштабної нелегальної імміграції. З'ясувалося, що 97% тих, хто приїхали вчитися за візами, термін дії яких закінчився до березня 2017-го, вже покинули Великобританію, а в середньому 95% студентів або їдуть по закінченні університету, або отримують право залишитися в країні на інших підставах.

Європейці їдуть

Скорочення сальдо чистої міграції на чверть в основному забезпечили європейці: зі спаду на 81 тисячу за рік 51 тисяча припала на громадян ЄС.

Згадайте новину: Верховний суд Великої Британії заборонив уряду Британії починати "брекзит" без парламенту

Цифри ONS (Британської служби статистики) показують падіння імміграції з усіх країн, а також - ріст еміграції.

На тлі невизначеності щодо майбутнього статусу європейців у Британії і падіння курсу фунта стерлінгів до євро, злотого і інших валют різко зросла кількість охочих повернутися додому на схід ЄС: до Польщі, Чехії, Словаччини, Словенії, Естонії, Латвії, Литви та Угорщини.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст