Головна Блог Новини Маленька справедливість: сусіда Ющенка – колишнього голову Обухівської райдержадміністрації, якому «він вірив», посадили на 4 роки за афери із землею!

Маленька справедливість: сусіда Ющенка – колишнього голову Обухівської райдержадміністрації, якому «він вірив», посадили на 4 роки за афери із землею!

16.01.2017
Автор:
Переглядів : 1489

За даними реєстру судових рішень, вирок ухвалив Кагарлицький райсуд Київської області.

За даними сайту "Судова влада", підсудними були екс-голова РДА Віктор Остринський і його заступник Ігнат Белемець.

Раніше ЗМІ писали, що Остринський очолював колгосп в селищі Безрадичі, був власником КСП "Житняк" Обухівського району та близьким сусідом колишнього Президента України Віктора Ющенка.

Згадайте новину: Я тут ні при чому, там Тимошенко хотіла жити. Ющенко розповів про передачу Межигір'я Януковичу

Именно Ющенко подарил "Межигорье" Януковичу

На фонд Катерини Ющенко завели кримінальну справу

Завдяки наполегливій роботі прокуратури Київської області до реального покарання у вигляді 4 років позбавлення волі засуджено колишніх посадовців Обухівської РДА за незаконну передачу у власність громадянам земель водного фонду!

Установлено, що у 2004 році екс-голова Обухівської РДА надав товариству з обмеженою відповідальністю в оренду на 49 років два острови загальною площею понад 10 га за рахунок земель державної власності на території Української міської ради Обухівського району, які є землями водного фонду та рекреаційного призначення.

Згодом, у 2008 році, екс-голова умисно діючи всупереч інтересів служби, надав дозвіл про передачу у власність 19 громадянам для ведення особистого селянського господарства, земельних ділянок загальною площею 37 га за рахунок двох островів в акваторії Канівського водосховища, що перебували у користуванні товариства і у встановленому законодавстві порядку у нього не вилучалося, та за рахунок водного дзеркала Канівського водосховища.

У подальшому, екс-голова Обухівської РДА надав усну незаконну вказівку своєму першому заступнику, який на той час виконував обов’язки голови, підписати розпорядження про затвердження проекту землеустрою та передачу вказаних земельних ділянок у власність, яку останній виконав.

Відповідно до законодавства, передача у власність земель водного фонду та рекреаційного призначення заборонена.

Внаслідок зловживання владою, екс-головою Обухівської РДА та його першим заступником, охоронюваним законом інтересам держави спричинено тяжкі наслідки у вигляді заподіяння матеріальної шкоди, вартістю понад 119 млн грн, що в 250 і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст