Головна Блог Новини Копи при грошах. Зарплати українських, американських та європейських поліцейських

Копи при грошах. Зарплати українських, американських та європейських поліцейських

07.09.2016
Переглядів : 3162

Престижну роботу Нової поліції в Україні часто вимірюють доволі потужною, як для сьогодення, заробітною платою. 7 тисяч гривень отримує пересічний патрульний. На перший погляд – шикарно. Але подивившись на посадові оклади заморських копів, починаєш розуміти – нам ще далеко до європейських зарплат.

До вашої уваги ще одна історія про роботу, прибутки та побут полісменів із США, Англії, Німеччині, Польщі, Італії та гарячій Бразилії.

Американські копи: поліцейська академія, пончики та престиж

– 4 березня цього року новобраний мер Мері Сью Біл проголосила, що змінить заведену практику прийому на службу в міську поліцію. Для вступників у муніципальну поліцейську академію більше не матимуть значення зріст, вага, стать, освіта чи фізична сила. Сотні людей, які й не мріяли стати полісменами, негайно подали заяви на вступ. Природно, що кадрова поліція ошаліла.

Такими словами розпочинається перша частина комедійної кіноепопеї «Поліцейська академія». Магоні, Гайтавер, Лейтенат Гарріс. Пам’ятаєте це старий добрий гуморний фільм та його героїв? З допомогою таких стрічок у США популяризувалася професія полісмена. А ще сотні детективів, трилерів, бойовиків, де копи боряться з наркобаронами, торгівцями зброєю. І не драма все це робилося. У країні мігрантів, кока-коли та гамбургерів, поліцейський – вельми популярна професія. Із трьохсот мільйонів жителів, майже півтора мільйони – копи. Близько 19 тисяч поліцейських департаментів функціонують на благо порядку й безпеки простих американців.

Вспомните новость: Обнародованы зарплаты Деканоидзе и ее замов: впечатляют

А яка при цьому зарплатня у блюстителів закону? Новачки, які прийшли працювати, приміром у такий собі 88-ий відділок, будуть отримувати приблизно 32 тисячі зелених на рік. Якщо розділити цю суму на дванадцять місяців, то кожні тридцять днів на картку новобранця буде приходити десь 2 500 $.

Полісмен із досвідом у США може отримувати 5 800 доларів, а начальник відділку і взагалі розживеться на 8 штук баксів. Що можна купити за ці гроші у великому американському місті? Інфографіка Катерини Кислої це чітко ілюструє. Давайте одразу, знаючи зарплати працівників нацполіції України, порівняємо ціни на продукти харчування та одяг у нас та заморській країні мрій.

На їжу та одяг навіть молодому копу вистачає з головою. А полетіти у Туреччину чи Єгипет ( путівка у 5-ти зірковий готель коштує майже 2 тисячі доларів) американський правоохоронець може легенько двічі на рік. Для роботи у федеральному чи штатному відділку потрібно мати диплом бакалавра, опанувати предмет під назвою «кримінальне право», мати фізичну підготовку як мінімум на рівні гравців баскетбольної коледж-ліги. На майбутніх володарів жетону чекають тести на відмінний зір, слух та реакцію. Ну і останній критерій – чисте досьє. Якщо маєш хоч одну темненьку плямку в біографії (затриманий у вуличній бійці, носив незареєстровану зброю) то все – можеш попрощатися з мрією про красиву форму, тачку та смачні пончики під час нічної зміни.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст