Головна Блог Аналітична стаття Статті Контрабанда, лес-кругляк, рынок земли, лотереи, МВФ, ФЛП и другие вызовы для Зе!Кабмина

Контрабанда, лес-кругляк, рынок земли, лотереи, МВФ, ФЛП и другие вызовы для Зе!Кабмина

05.08.2019
Автор:
Переглядів : 1764

Пока на политическом "Олимпе" размышляют и решают, кто войдет в новое правительство, ЭП собрала список самых больших вызовов для будущих членов Кабмина. Там есть над чем работать (укр)

Успіх Володимра Зеленського і "Слуги народу" на виборах зробив цих людей відповідальними за те, що буде відбуватись в Україні у найближчі п'ять років.

Напередодні УП уже писала, яку кандидатуру прем'єр-міністра Зеленський може внести на голосування нового парламенту вже у вересні. Очевидних фаворитів тут немає. Так само немає відповіді на питання, хто очолить міністерства і скільки взагалі їх тепер буде.

Звісно, більшість людей в Кабміні зміниться, а от проблемні питання, які доведеться вирішувати їхнім наступникам, будуть тими ж самими. Перед новим складом уряду стоїть чимало викликів. Частину з них редакція ЕП перелічила нижче, але, скоріше за все, це неповний список і викликів набагато більше.

У будь-якому разі, окреслити їх в рамках однієї статті не можливо, а наш shortlist — це більше про наболіле. Отже, які проблеми зобов'язаний вирішувати новий уряд у першу чергу?

Ринок землі

Безумовно, земельна реформа буде одним з найбільших викликів для нового уряду.

Скасовувати чи не скасовувати мораторій? Це питання не стоїть в порядку денному команди Зеленського та представників його політичної. Виходячи з риторики президентського офісу, наразі обговорюється, за якою моделлю буде відкритий ринок землі, і наскільки швидко.

За словами керівника Офісу президента і одного з кандидатів на посаду прем'єр-міністра Олексія Гончарука, відповідний законопроект повинен бути ухвалений до кінця 2019 року.

"У нашій команді є розуміння, що якщо цього не зробити цього року, то буде досить складно", — заявив він в інтерв'ю Bloomberg.

Зрештою публічна підтримка командою Зеленського ринку та презентація конкретної концепції законопроекту — те, чого не вистачало, щоб почати предметну дискусію з усіма зацікавленими сторонами.

Хто буде автором цього бачення, Офіс президента, парламент чи Кабмін, не має значення. В будь-якому разі саме урядовці і профільні відомства будуть на передовій і нестимуть найбільшу відповідальність за земельну реформу.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст