Головна Блог Новини Ігор Черненко: що змінюють нові Державні будівельні норми

Ігор Черненко: що змінюють нові Державні будівельні норми

28.09.2018
Переглядів : 2244

Давайте постараємося розібратися, навіщо ж Україні нові Державні будівельні норми і як вони будуть стимулювати забудовників покращувати інфраструктуру міст і населених пунктів країни.

Оновлені державні будівельні норми (далі ДБН-2018 – ред.), що набули чинності 1 вересня 2018 року, на мій погляд, дозволять упорядкувати забудову українських міст і населених пунктів відповідно до європейських стандартів.

Тепер забудова в стилі “урбаністичні джунглі”, на які недбайливі забудовники вже перетворили багато українських міст і населених пунктів, піде в небуття.

Забудовників зобов’яжуть приділяти більше уваги якості інфраструктури.

Так, собівартість будівництва для інвесторів зросте, і це мінус, але великий плюс від введення нових норм відчує саме населення.

В цілому по країні міста повинні набути як мінімум більш цивілізованого вигляду.

Розглянемо основні нововведення.

Нововведення 1. Поділ за лініями.

В Україні вводяться “блакитні лінії”, що обмежують висотність забудови.

“Зелені лінії”, що регулюють будівництво в зелених зонах.

“Жовті лінії”, які стануть обмеженнями зон можливих завалів житлових, громадських, промислових та інших будівель, розташованих вздовж магістральних вулиць, якими здійснюється евакуація населення, проводяться рятувальні та аварійно-відновлювальні роботи.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст