Головна Блог Новини Житло екс-заступника генпрокурора: де взяв квартиру В. Касько?

Житло екс-заступника генпрокурора: де взяв квартиру В. Касько?

12.04.2016
Переглядів : 2091

Генеральна прокуратура України оприлюднила відео, на якому колишньому заступнику генпрокурора Віталію Каську зачитали підозру в скоєнні злочину.

Також прес-служба ГПУ оприлюднила документ. Каська підозрюють в придбанні права на майно шляхом обману та зловживання довірою ("шахрайство"), вчинених в особливо великих розмірах, а також у використанні завідомо підробленого документа.

Згадайте новину: Шокін змусив таки заступника генпрокурора Віталія Каська подати у відставку

Досудовим розслідуванням встановлено, що Касько, надаючи неправдиву інформацію про відсутність постійного житла в Києві і завищуючи кількість членів своєї сім'ї, протягом 2003-2016 років незаконно заволодів квартирами в столиці.

Зокрема, в ГПУ повідомили, що їх колишній співробітник незаконно заволодів приміщенням службової квартири площею 155 кв. м на бульварі Дружби Народів у Києві, ринкова вартість якої тоді становила близько 1,8 млн грн, чим завдав шкоди державним інтересам в особливо великих розмірах.

Згадайте новину: Ответ ГПУ о том, что конкретно арестовано из имущества Януковича в Украине

"При цьому Касьько порушив права категорій осіб, які потребували поліпшення житлових умов і були наділені правом на отримання житлових приміщень у першу чергу", - повідомляється в ГПУ.

Як повідомлялося, в неділю ввечері прямо на вулиці колишньому заступнику генпрокурора Віталію Каську зачитали підозру в скоєнні злочину.

Однак незабаром його адвокат заявив, що Каську так і не була вручена підозра в скоєнні злочину. Касько в лютому звільнився з відомства, звинувативши керівництво ГПУ в корупції і протистоянні реформам.

Проте сам Касько в ефірі “5 каналу” заявив, що Національне антикорупційне бюро не бачить підстав для підозри щодо привласнення квартир екс-заступника Генпрокурора Віталія Каська.

Інтерв'ю: Заступник Генпрокурора України Віталій Касько: «Корупція в прокуратурі точно не зменшилась, а вирок діамантовим прокурорам буде у першій половині 2016 року»

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст