Головна Блог Новини Ганьба! Суддю Печерського суду Світлану Волкову, через яку втік беркутівець Дмитро Садовник, виправдали

Ганьба! Суддю Печерського суду Світлану Волкову, через яку втік беркутівець Дмитро Садовник, виправдали

27.08.2020
Автор:
Переглядів : 3387

Шевченківський суд Києва ухвалив виправдувальний вирок щодо судді Печерського суду Києва Світлани Волкової, яка обвинувачувалась у постановленні завідомо неправосудних рішень.

Про це повідомила прокуратура Києва.

За версією обвинувачення, суддя Волкова у 2014 році своїм рішенням незаконно звільнила з-під варти колишнього командира роти спецпідрозділу «Беркут» Дмитра Садовника, підозрюваного у вбивстві активістів Євромайдану, та безпідставно застосувала відносно нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Іншим рішенням вказана суддя скасувала постанову прокурора про відмову в задоволенні клопотання адвоката щодо закриття кримінального провадження, зобов’язавши прокурора прийняти таке рішення.

Під час дебатів прокурор попросив суд призначити Волковій покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Але суд дійшов висновку про відсутність в діях Волкової складу інкримінованих кримінальних правопорушень.

Прокуратура з таким рішенням не погоджується та готує апеляційну скаргу.

Дмитро Садовник перебуває у розшуку. У 2014 незадовго після резонансного судового рішення він отримав громадянство Росії. У 2017 році РФ у його видачі відмовила.

У 2016 році Верховна рада звільнила суддю Волкову за порушення присяги. Але у жовтні 2019 вона поновилась на роботі, вигравши спір у Верховному суді.

У січні 2020 суддя Волкова винесла рішення на користь політика Андрія Портова, що останні 5 років він безперервно проживав в Україні.

Джерело: Прокуратура м. Києва

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст