Головна Блог Новини ДТП і що робити, коли винуватець покидає місце аварії, залишаючи вас самостійно розбиратися зі збитками

ДТП і що робити, коли винуватець покидає місце аварії, залишаючи вас самостійно розбиратися зі збитками

28.12.2023
Переглядів : 1645

ДТП саме по собі – неприємна ситуація, але ще гірше, коли винуватець покидає місце аварії, залишаючи вас самостійно розбиратися зі збитками. Якщо ви маєте чинний страховий поліс ОСЦПВ, скористайтеся наступним алгоритмом дій:

Пользуйтесь консультацией: Работает ли на практике европротокол? Как и в каких случаях можно составить европротокол при ДТП?

1. Зафіксуйте дані про водія-втікача. Постарайтеся запам'ятати номер машини та прикмети водія, за можливості, зробіть фото або відео машини-втікача.

2. Увімкніть аварійну сигналізацію та поставте знак аварійної зупинки. Викличте поліцію за номером 102 для фіксації факту ДТП та втікання винуватця.

3. Зберіть додаткове підтвердження факту ДТП з винуватцем-втікачем. Поки очікуєте поліцію, пошукайте свідків події, запишіть їх дані та контакти; перевірте за можливості, чи є на місці відеофіксація.

4. Оформіть ДТП та отримайте довідку Ф2 про обставини ДТП, шляхом звернення до підрозділу поліції.

5. Звернутися до МТСБУ. Після фіксації ДТП та за наявності поліса ОСЦПВ, необхідно звернутися за виплатою страхового відшкодування до МТСБУ. Ви можете надіслати документи поштою або подати їх в електронному вигляді.

Користуйтеся консультацією: Що таке регресний позов, або відповідальність водія при ДТП

Обов’язково, протягом ТРЬОХ робочих днів з моменту настання події.

Для оформлення заяви, вам знадобляться такі документи:

Страховий поліс ОСЦПВ на пошкоджений автомобіль.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст