Головна Блог Аналітична стаття Статті ДОСЛІДЖЕННЯ. Скільки вбивць, ґвалтівників та хабарників випустив на свободу «Закон Савченко»

ДОСЛІДЖЕННЯ. Скільки вбивць, ґвалтівників та хабарників випустив на свободу «Закон Савченко»

13.09.2016
Автор:
Переглядів : 4391

І ЧОМУ ЦЕЙ ЗАКОН МАЄ КОРУПЦІЙНІ РИЗИКИ

Завдяки так званому «Закону Савченко» на свободу вийшло приблизно 900 осіб, засуджених за навмисні вбивства та більше 100 осіб, засуджених за зґвалтування. Внаслідок гуманізації законодавства термін ув’язнення для них у середньому було зменшено майже на два роки.

Такі висновки спільного дослідження Transparency International Ukraine та сайту «Перша інстанція», які проаналізували Єдиний реєстр судових рішень на предмет застосування до засуджених так званого «Закону Савченко», що розпочав діяти з грудня 2015 року.

Як відомо, він передбачає зарахування у строк покарання злочинців часу їх перебування у місцях попереднього утримання із коефіцієнтом 1:2 (один день попереднього ув`язнення прирівнюється до двох днів перебування у місцях позбавлення волі).


Довідка:

Закон України «Про внесення змін до Кримінального Кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув`язнення у строк покарання» (в ЗМІ його називають «Закон Савченко», відповідно до прізвища автора – депутата Надії Савченко) набрав чинності 24.12.2015 року.


Пенітенціарна служба України раніше інформувала Transparency International Ukraine, що володіє лише загальними даними про кількість засуджених, які звільнилися з місць позбавлення волі завдяки зазначеним змінам законодавства.

Вспомните новость: По «Закону Савченко» из тюрем досрочно вышло 6420 человек


Довідка:

За даними Пенітенціарної служби України, з 26 грудня 2015 року по 3 червня 2016 року на свободу з-за ґрат вийшло 6420 людей. В той же час 38933 засудженим було зменшено термін перебування за ґратами.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст