Головна Сервіси для юристів Постанови КМУ Деякі питання використання коштів для задоволення потреб евакуйованих осіб та осіб, які проживають в деокупованих населених пунктах

Деякі питання використання коштів для задоволення потреб евакуйованих осіб та осіб, які проживають в деокупованих населених пунктах | від 21-10-2022 - 1195-2022-п

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 21 жовтня 2022 р. № 1195
Київ

Деякі питання використання коштів для задоволення потреб евакуйованих осіб та осіб, які проживають в деокупованих населених пунктах

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Порядок використання коштів для задоволення потреб евакуйованих осіб та осіб, які проживають в деокупованих населених пунктах, що додається.

2. Рекомендувати обласним військовим адміністраціям організувати роботу із задоволення потреб евакуйованих осіб та осіб, які проживають в деокупованих населених пунктах, відповідно до Порядку, затвердженого цією постановою, та інформувати не рідше одного разу на місяць Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій про здійснення заходів щодо задоволення потреб евакуйованих осіб та осіб, які проживають в деокупованих населених пунктах, та використання коштів.

3. Установити, що:

1) до затвердження Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій порядку проведення перевірки даних про осіб, які вже отримали грошову допомогу цивільному населенню, що евакуюється, або допомогу на проживання, передбачену Порядком надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 332 “Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам” (Офіційний вісник України, 2022 р., № 26, ст. 1418), грошова допомога цивільному населенню, яке евакуюється, надається без проведення такої перевірки;

2) одержувачі коштів, які їх отримали з відкритого Міністерством соціальної політики у Національному банку поточного рахунка для надходження коштів у національній та іноземній валюті від фізичних та юридичних осіб, резидентів і нерезидентів як благодійної пожертви, гуманітарної допомоги, грантів та дарунків (далі - поточний рахунок) відповідно до Порядку надання гуманітарної та іншої допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 березня 2022 р. № 220 “Питання надання гуманітарної та іншої допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні” (Офіційний вісник України, 2022 р., № 25, ст. 1307, № 34, ст. 1862), у разі виникнення залишку коштів повертають їх на поточний рахунок.

4. Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій:

1) за погодженням з Національним банком забезпечити відкриття поточного рахунка;

2) дозволити використання коштів із свого поточного рахунка, відкритого у Національному банку, відповідно до Порядку, затвердженого цією постановою;

3) забезпечити одержання від Національного банку щоденної інформації про обсяг надходження коштів на поточний рахунок;

4) забезпечити розгляд одержаних від Міністерства соціальної політики пропозицій та фінансових обґрунтувань потреби в коштах, які надійшли до Міністерства соціальної політики до 1 листопада 2022 р. від одержувачів коштів відповідно до Порядку надання гуманітарної та іншої допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 березня 2022 р. № 220 “Питання надання гуманітарної та іншої допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні” (Офіційний вісник України, 2022 р., № 25, ст. 1307, № 34, ст. 1862).

5. Міністерству соціальної політики забезпечити:

1) переведення наявних станом на 1 листопада 2022 р. коштів із свого поточного рахунка, відкритого у Національному банку, на поточний рахунок Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій;

2) передачу до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій пропозицій та фінансових обґрунтувань потреби в коштах, які надійшли до Міністерства соціальної політики до 1 листопада 2022 р. від одержувачів коштів відповідно до Порядку надання гуманітарної та іншої допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 березня 2022 р. № 220 “Питання надання гуманітарної та іншої допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні” (Офіційний вісник України, 2022 р., № 25, ст. 1307, № 34, ст. 1862).

6. Внести до постанов Кабінету Міністрів України зміни, що додаються.

7. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.

8. Ця постанова набирає чинності з 1 листопада 2022 р., крім підпункту 1 пункту 4 цієї постанови, який набирає чинності з дня її опублікування.

Прем'єр-міністр України

Д. ШМИГАЛЬ

Інд. 73




ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 21 жовтня 2022 р. № 1195

ПОРЯДОК
використання коштів для задоволення потреб евакуйованих осіб та осіб, які проживають в деокупованих населених пунктах

1. Цей Порядок визначає механізм використання для задоволення потреб евакуйованих осіб з населених пунктів, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій (можливих бойових дій), у безпечні райони та осіб, які проживають в деокупованих населених пунктах, а також інших потреб коштів, що надійшли в національній та іноземній валюті від фізичних та юридичних осіб, резидентів і нерезидентів як благодійна пожертва, гуманітарна допомога, гранти та дарунки на поточний рахунок Мінреінтеграції, відкритий в Національному банку (далі - кошти).

2. У цьому Порядку терміни вживаються у значенні, наведеному в Законах України “Про гуманітарну допомогу”, “Про благодійну діяльність та благодійні організації”, “Про громадські об’єднання” та інших законодавчих актах щодо надання благодійних пожертв, гуманітарної допомоги, грантів та дарунків.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст