Головна Блог Новини Бізнесмен Порошенко втрачає контроль на активами корпорації Roshen в Росії

Бізнесмен Порошенко втрачає контроль на активами корпорації Roshen в Росії

06.07.2015
Автор:
Переглядів : 1710

Московський міський суд визнав законним арешт майна на близько 1,5 млрд рублів кондитерської корпорації Roshen, що належить президенту України Петру Порошенку, на підприємстві ВАТ “Липецька кондитерська фабрика” Roshen “.

Таким чином, апеляційна скарга адвоката Максима Крупського, що представляє інтереси “Липецької кондитерської фабрики”, була відхилена, а рішення Басманного суду вступило в законну силу.

Згідно з матеріалами справи, в число арештованого майна фабрики потрапили склади, кілька цехів і земельна ділянка.

У суді адвокат Максим Крупський наполягав на незаконності арешту майна фабрики і просив його скасувати.

На його думку, арештоване майно непропорційно нанесеному збитку.

“Поставлений збиток становить 181 млн рублів, однак майно чомусь заарештували на 1,5 млрд рублів, що перевищує суму збитку майже у вісім разів”, – сказав він.

М.Крупський також підкреслив, що у слідства немає доказів, що майно отримано злочинним шляхом.

“ВАТ” Рошен “не є ні обвинуваченим, ані підозрюваним у справі і не може ним бути як юридична особа. Справу порушено стосовно невстановлених осіб”, – сказав він.

У свою чергу, прокурор просила скаргу відхилити.

Вона не заперечувала, що згідно з вироком суду кримінальна відповідальність буде накладена на конкретну фізичну особу, однак це не звільняє від відповідальності і юридична особа.

“Збиток буде стягнуто з юрособи на користь держави”, – сказала прокурор.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст