Головна Блог Новини Біометричні паспорти – майбутнє, принаймі тих громадян, які хочуть подорожувати

Біометричні паспорти – майбутнє, принаймі тих громадян, які хочуть подорожувати

03.01.2016
Автор:
Переглядів : 2672

Біометричні паспорти – майбутнє, принаймі тих громадян, які хочуть подорожувати

З січня 2016 року міграційна служба розпочне впровадження нових біометричних паспортів і для зменшення черг на оформлення документа збільшила кількість приймальних підрозділів, повідомляє прес-служба Державної міграційної служби України.

“Починаючи з січня наступного року, замість 210 підрозділів, заяви на оформлення біометричного паспорта (у тому числі іноземного) зможуть прийняти 325 підрозділів міграційної служби. Це має суттєво зменшити черги на оформлення закордонних паспортів та спростити отримання послуги для громадян, яким раніше доводилося звертатися в сусідні райони”, – йдеться в повідомленні.

З 4 по 6 січня буде проводитися тестування системи оформлення і видачі паспорта громадянина України у формі картки. Враховуючи те, що оформлення і видача паспорта громадянина України у формі картки здійснюватиметься на тому ж обладнанні, що й оформлення і видача паспорта громадянина України для виїзду за кордон, можливі тимчасові ускладнення у роботі системи.

Заяви на оформлення паспорта громадянина України у формі картки підрозділи міграційної служби почнуть приймати з 11 січня.

Перелік нових підрозділів, де з 11 січня можна буде оформити біометричні документи, розміщений тут___

Згадайте новину: Біометричні паспорти все ж таки доведеться отримувати.

Що таке біометричні документи і для чого вони потрібні?

Біометричними називають документи, що посвідчують особу та містять електронний носій інформації, на якому записано інформацію про біометричні дані власника документу з метою його ідентифікації. Передбачається, що такі документи найбільш захищені від підробок та виключають можливість користування ними будь-якою особою, окрім власника. Головна ідея впровадження більш захищених документів, які забезпечують ідентифікацію особи - це суттєве підвищення захищеності суспільства від проявів злочинності та міжнародного тероризму.

Біометричні паспорти набувають все більшого поширення у світі. Відповідно до інформації всесвітньої організації цивільної авіації (ICAO) більше 90 країн з 193 держав-членів ООН в даний час видають такі документи, при цьому ще більше двадцяти держав готові до впровадження таких документів в найближчі роки.

Близько 45 країн з числа тих, які видають біометричні документи, зберігають на документах одночасно і відбитки пальців, і зображення особи, в той же час більше 30 країн використовують лише оцифроване фото власника документа. Решта країн в даний час використовують тільки зображення обличчя, але найближчим часом планують використовувати і дані дактилоскопії.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст