Головна Блог Аналітична стаття Інтерв'ю Барбара Калюжна: Нововведення в правопросвітництві: мін'юст відкриває п’ять міжрегіональних ресурсно-комунікаційних платформ

Барбара Калюжна: Нововведення в правопросвітництві: мін'юст відкриває п’ять міжрегіональних ресурсно-комунікаційних платформ

29.03.2017
Автор:
Переглядів : 2108

Нещодавно Міністерство юстиції анонсувало відкриття п’яти міжрегіональних ресурсно-комунікаційних платформ. Журналіст поспілкувався з начальником управління «Львівська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа» Координаційного центру з надання правової допомоги Барбарою Калюжною, яка розповіла про особливості функціонування та мету цієї платформи.

Пані Барбаро, ким ви працювали до приходу на посаду директора міжрегіональної комунікаційної платформи?

Я – адвокат. 2015 року Міністерство юстиції проводило конкурс на посаду директора Львівського центру з надання безоплатної правової допомоги. Таких центрів було відкрито в Україні близько ста. Вони надають безоплатну правову допомогу для малозабезпечених верств населення. Але вже з 20 лютого цього року я стала начальником управління «Львівська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа».

Розкажіть про новостворену структуру.

Таких платформ в Україні відкриють 5 – у Львові, Одесі, Харкові, Києві, Дніпрі. Довкола львівської платформи зосереджено 7 західних регіонів країни.

Платформа є своєрідним хабом, клубом, тобто місцем надання допомоги для правових спільнот, які на її базі можуть проводити тренінги, зібрання, навчання.

Згадайте новину: «Є люди з юридичним дипломом, а є юристи. Останніх стає дедалі менше»

Яка мета цих платформ?

Усе це відбувається насамперед для правопросвітництва, підвищення правових спроможностей територіальних громад, збирання найкращих юридичних практик та, в підсумку, видання продукту у сфері права: методичні рекомендації, збірки найкращих практик, регенерування правових ідей та зібрання ініціатив для поширення правових практик.

Хто ваші основні «клієнти»?

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст