Головна Блог Новини Апскьортинг: Зробив фото під спідницею - сів на два роки: новий закон в Англії та Уельсі

Апскьортинг: Зробив фото під спідницею - сів на два роки: новий закон в Англії та Уельсі

15.04.2019
Автор:
Переглядів : 3911

В Англії та Уельсі набув чинності закон, за яким за таємне фотографування жінок під спідницею (апскьортинг) можна отримати два роки в'язниці.

У документі вказано, що "оперування обладнанням" під одягом іншої людини з метою сфотографувати чи зняти на відео геніталії, сідниці чи спідню білизну є різновидом вуайєризму і може нести за собою покарання у вигляді штрафу або ув'язнення.

Згадайте новину: Учительницу математики уволили из-за "голого фото" в переписке

Апскьортинг (від англ. upskirting - задирання спідниці) став серйозною проблемою з появою смартфонів. Саме тому відповідні статті у законодавстві різних країн почали з'являтися лише нещодавно, і поки що таких країн небагато.

В Англії кампанію за те, аби офіційно визнати апскьортинг злочином, розпочала жителька Лондона Джина Мартін у 2017 році.

Влітку того ж року вона стала жертвою нахабного, демонстративного апскьортингу під час концерту в Гайд-парку: чоловік просунув їй телефон поміж ніг і почав робити знімки.

Поліцейські його затримали, поговорили з ним і попросили видалити всі зроблені фото - це було все, що вони могли зробити.

Після цього випадку Джина ініціювала кампанію за схвалення закону, який би дозволив карати за таку поведінку.

"Я на сьомому небі. 18 місяців виснажливої, емоційної роботи. Я завжди думала, що в політиці нічого не зміниш, але з'ясувалося, що все можливо - потрібна лише воля і допомога правильних людей", - каже жінка.

Онлайн-петиція Джини Мартін зібрала десятки тисяч підписів і зрештою привела до того, що на проблему звернули увагу британські політики.

Згадайте новину: Подглядывал! Суд наказал юриста, который использовал корпоративный дресс-код в низких целях

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст