Головна Блог Новини АМКУ оштрафував "ГАЗПРОМ" на 85 млрд. грн.: чекаємо на зеркальну відповідь від Росії

АМКУ оштрафував "ГАЗПРОМ" на 85 млрд. грн.: чекаємо на зеркальну відповідь від Росії

22.01.2016
Автор:
Переглядів : 1850

Антимонопольний комітет України виніс рішення оштрафувати російського монополіста "Газпром" на 85 мільярдів гривень.

Про це на сторінці в Facebook повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв.

"Щойно ухвалено рішення щодо зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу магістральними трубопроводами територією України компанією "Газпром" як монопольним покупцем. Сума штрафу - 85 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Згадайте новину: Нафтогаз вже витратив 160 млн. гривень на юридичний супровід спорів із Газпромом. Хто компенсує ці витрати?

24 грудня стало відомо, що Антимонопольний комітет України визнав російський "Газпром" монополістом на ринку транзиту газу в 2009-2015 роках. Українське законодавство, зазначав Терентьєв, дозволяє накласти штраф на компанію в розмірі до 30% обороту ($3 млрд).

Згадайте новину: Газпром тоже продолжает подавать иски на Украину

Штраф за на рушение правила «take-or-pay» или козырь Газпрома

Угода щодо постачання газу на ІІ квартал 2015 року між НАК «Нафтогаз України» та ВАТ «Газпром»

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст