Головна Блог Новини Адвокат, який 20 років у Гаазі захищає диктаторів, розповів, що Путіна все ж можуть заарештувати

Адвокат, який 20 років у Гаазі захищає диктаторів, розповів, що Путіна все ж можуть заарештувати

08.04.2022
Переглядів : 3316

Десятки країн розслідують злочини Росії

Ордер на арешт Путіна - про імовірну вимогу затримати того, хто керує армією вбивць і ґвалтівників, заговорили у Гаазі. Постанову про арешт має виписати міжнародний суд і отримати її буде простіше, ніж виграти справу по суті.

Про це йдеться в ТСН.

Вспомните новость: 102-летний Бенджамин Ференц – прокурор Нюрнбергского процесса видит перспективу в посадке Путина

Річард Веєр роздивляється кожен сантиметр подвір’я у Бучі. Разом із колегами-правозахисниками він шукає докази злочинів, які скоїла тут російська армія. «Ми бачимо на землі кілька гільз від куль. Схоже на те, що стріляли з цього напрямку - ось відбитки на залізі», - показує він.

Все, що задокументує Річард, потрапить у деки з доказами для міжнародних судів. Поруч із фотографіями та описами будуть контакти Володимира. Він - один із майбутніх свідків, якого мають опитати прокурори. «Застрелили зятя. Приставили сюда, пів голови знесло. Чеченці, кадирівці. «Русскій мір» прийшов звільняти нас – звільнив від усього», - каже чоловік.

«Ми побачили людей, яких, схоже, вбили зі зв’язаними руками за спиною. Умисні вбивства, вчинені підчас збройного конфлікту, є воєнними злочинами», - повідомляє слідчий.

У той самий час, як у Бучі збирають докази катувань і знищення українців, у боснійській Сребрениці вшановують пам’ять тих, хто загинув підчас іншого геноциду. Головний прокурор Трибуналу щодо колишньої Югославії обіймає Муніру, її син лежить під одним із цих шести з половиною тисяч обелісків. За масові вбивства боснійців засудили дев’яносто сербських воєначальників.

Згадайте новину: Україна досі не ратифікувала Римський статут через відсутність політичного консенсусу у Раді, - генпрокурор Венедіктова

«Фотографії з України за останні кілька днів повністю повернули мене у 1995 рік. Світ несправедливий і показує це вдруге, в третій раз. Після Голокосту вони сказали "ніколи більше", потім після геноциду вони також сказали "ніколи більше", але ви бачите зараз Україну, це відбувається знову в Європі», - каже жінка.

Над тим, щоби Путін і його спільники опинилися на лаві підсудних у Гаазі так само як Мілошевич і його генерали, вже працюють у чотирьох десятках країн світу. Саме стільки держав-учасниць Міжнародного кримінального суду підтримали розслідування російських злочинів в Україні. Речник німецького парламенту говорить про супутникові знімки, які беззаперечно доводять присутність російської армії в Бучі підчас вбивств.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст