DoNotPay - адвокат в телефоні!

29.10.2018
Переглядів : 2621

Автоматизований юридичний інструмент DoNotPay має допомогати людям блокувати їх налаштування онлайн-конфіденційності та судитися з компаніями, яких "хакнули".

Створена 21-річним підприємцем Джошуа Браудером, програма DoNotPay розпочала свою роботу, допомагаючи користувачам вирішувати проблеми з паркуванням.

З тих пір вона розширилася в більш ніж тисячі нових сфер.

Спочатку Джошуа Браудер зайнявся парковками, створивши бота, який допоміг сотням тисяч користувачів оскаржити свої штрафи.

Тоді 21-річний студент розширив свою увагу, зацікавившись всім, починаючи від спорів землевласників до отримання компенсації за втрачений багаж на рейсах.

У 2018 році Браудер націлився на Equifax. Після витоку незахищених особистих даних про десятків мільйонів американців, які фірма збирала, його додаток DoNotPay був використаний для подання 25000 судових позовів проти компанії.

Британський підприємець зараз зацікавився конфіденційністю та захистом даних. В інтерв'ю для журналу "Wensday" він заявив, що DoNotPay тепер допоможе користувачам легко заблокувати налаштування конфіденційності в своїх облікових записах у соціальних мережах - і допоможе судитися з компаніями, які викривають дані користувачів через "хаки" та незахищені елементи.

"Дані про мене були зламані та продані компанією Cambridge Analtica", - сказав він в інтерв'ю Business Insider в електронному листі з посиланням на скандал, який мав місце цього року в соціальній мережі Facebook. "У той час здавалося, що порушень даних є незвичним явищем. Проте, минулого року це стало найпопулярнішою причиною для приєднання до DoNotPay.

"Помилки, які роблять такі компанії, як Equifax, наприклад, не шифруючи дані, є помилками, яких не допустить учень комп'ютерних наук середньої школи. Я хочу покарати ці компанії за їх некомпетентність і захистити людей від продажу їх даних".

Отже, як працює DoNotPay?

DoNotPay - це інструмент, який надає автоматичну безкоштовну юридичну допомогу. Користувач пише, в чому їм потрібна допомога, і потім їм задають відповідні питання, перш ніж надавати відповідну документацію або вказівки щодо того, як вирішити проблему (від відшкодування збитків на поїздки до відпустки по декретній відпустці) - обходячи необхідність традиційного (та дорогого) юридичного захисту.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст