Главная Блог Новости Затверджено наказ і з'являться типові форми трудових договорів для надомної та дистанційної роботи

Затверджено наказ і з'являться типові форми трудових договорів для надомної та дистанційної роботи

11.05.2021
Автор:
Просмотров : 3904

5 травня Мінекономіки затвердило наказ про типові форми договорів про надомну і дистанційної роботи. Про це в Facebook повідомив заступник міністра економіки з питань цифрового розвитку Ігор Дядюра.

Проте наказ ще має пройти реєстрацію в Мін'юсті та планується, що він почне діяти з дати офіційного опублікування. Тобто наразі типових форм договорів ще немає.

Користуйтеся консультацією: Дистанционная и надомная работа: общие нюансы и различия

Нагадаємо, що З 27 лютого діє Закон №1213-IX щодо запровадження двох самостійних видів (форм) роботи – дистанційної та надомної. Для цього у КЗпП введено дві нові статті:

  • Стаття 60-1 «Надомна робота»;
  • Стаття 60-2 «Дистанційна робота».

В них, крім порядку оформлення таких видів робіт, також прописано про типові форми трудового договору про надомну та дистанційну роботи та їх затвердження Мінекономіки. При цьому додержання письмової форми є обов’язковим при укладенні трудового договору про надомну та дистанційну роботу. Докладно про порядок оформлення дистанційної та надомної роботи ми розповідали у своїй аналітиці тут.

А 8 квітня Мінекономіки розробило проєкт наказу «Про затвердження типових форм трудових договорів про надомну та дистанційну роботу». Його розміщено на сайті СПО об’єднань профспілок України.

Проєкт наказу містить:

  • типову форму трудового договору про надомну роботу;
  • типову форму трудового договору про дистанційну роботу.

Переглянути проекти цих форм можна за посиланням.

Згадайте новину: Нардепы выписали новые правила для удаленной и надомной работы. В чем разница

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст