Главная Блог Аналитические статьи Интервью Заступник Генпрокурора України Віталій Касько: «Корупція в прокуратурі точно не зменшилась, а вирок діамантовим прокурорам буде у першій половині 2016 року»

Заступник Генпрокурора України Віталій Касько: «Корупція в прокуратурі точно не зменшилась, а вирок діамантовим прокурорам буде у першій половині 2016 року»

21.01.2016
Автор:
Просмотров : 1717

Заступник Генпрокурора Віталій Касько, який прославився після затримання "діамантових прокурорів, розповів , чому від справи відмовляються судді, а у прокуратурі не зменшується рівень корупції. Ім’я Віталія Каська стало загальновідомим після затримання влітку 2015 року двох прокурорів-високопосадовців на хабарах. Тоді у них вилучили сотні тисяч доларів та діаманти, після чого у ЗМІ їх назвали "діамантовими прокурорами".

Операцію курували два очільники Генеральної інспекції прокуратури Давід Сакварелідзе та Віталій Касько, у яких одразу ж зіпсувались стосунки з Генпрокурором Віктором Шокіним.

Останній випадок – Віталія Каська не пустили у відрядження до Cполучених Штатів, хоча про це напряму просило посольство США в Україні.

"Ми зібрали достатньо доказів"

ВВС Україна: Печерський суд Києва попросив змінити підсудність справи "діамантових прокурорів". Чи справді судді бояться братись за цю справу, як стверджують деякі депутати?

Віталій Касько: Справа дуже резонансна, у ході розслідування виникали проблеми, і тут дуже багато зацікавлених сторін.

Дійсно, ми передали справу до суду 4 січня і до цього часу судді не визначились, хто буде її розглядати.

Щоб справу передати в інший суд, потрібні якісь вагомі підстави, а я таких не бачу.

Якщо справа почне "гуляти" по судах, то в мене будуть додаткові підозри, що тут не все гаразд.

ВВС Україна: Коли можна чекати винесення вироку?

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст