Главная Блог Аналитические статьи Статьи Застосовані в книгах «Складові успіху у кримінальному процесі » методи захисту вкотре довели свою ефективність. Виправдувальний вирок Самарського районного суду м.Дніпро від 15.11.2019р. за ч.2 ст. 307 КК України.

Застосовані в книгах «Складові успіху у кримінальному процесі » методи захисту вкотре довели свою ефективність. Виправдувальний вирок Самарського районного суду м.Дніпро від 15.11.2019р. за ч.2 ст. 307 КК України.

21.11.2019
Просмотров : 4746

Адвокат Несінов О.М.

Коли в державі процент виправдувальних вироків набагато менше одного відсотка від загальної їх кількості, це означає що з правосуддям не все гаразд.

Не потрібно бути юристом та вивчати матеріали кримінального провадження, щоб зрозуміти, що правосуддя, за таких обставин має явно виражений обвинувальний уклін, а суди дуже часто виступають помічниками прокурорів, а не незалежними арбітрами.

КНИГА: Складові успіху у кримінальному процесі. (книга друга)

Не зважаючи на те, що реформування судової системи в країні тривало всі роки незалежності, дійсних причин такої ситуації ніхто не досліджував (і до останнього часу це робити не збирався).

А тому, щоб досягти перемоги в процесі за таких умов, адвокат-захисник, має бути настільки переконливим ніж процесуальні опоненти, щоб не тільки у суду, але й у незалежних спостерігачів не залишилося жодних сумнівів відносно невинуватості підзахисного.

Саме так сталося у данному кримінальному провадженні, за обвинуваченням А. у нібито незаконному збуті наркотичних засобів. Суд визнав переконливими доводи сторони захисту а обвинувачення недоведеним, та постановив виправдувальний вирок.

Аналізуйте судовий акт: Блестящая работа адвоката Несинова: незаконно осуждённый на 8 лет с конфискацией по ст. ст. 307, 309 КК освобождён после двух лет пребывания под стражей в зале суда, приговор отменён, производство закрыто (Ухвала від 23 лютого 2017р.)

Основні мотиви та обґрунтування судового рішення наступні.

  1. Докази отримані в кримінальному провадженні з порушенням встановленого порядку, призводять до його несправедливості в цілому, незалежно від доказової сили таких доказів і від того, чи мало їх використання вирішальне значення для засудження обвинуваченого судом. (Рішення ЄСПЛ від 21.04.2011року по справі № 42310/04 «Нечипорук і Йонкало проти України»).

2.Слідчі дії, в тому числі обшук у А. проведено з порушенням вимог ст. 214 КПК - до внесення даних про правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР).

3. Якщо в результаті негласної слідчої дії виявлено ознаки злочину, який не розслідується у даному кримінальному провадженні, то отримана інформація може бути використана тільки на підставі ухвали слідчого судді (ВС/ККС № 751/7177/14 від 21.03.2018р.), чого в данному випадку не дотримано.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст