Главная Блог Новости Які штрафи, виписані водію під час дощу, є незаконними

Які штрафи, виписані водію під час дощу, є незаконними

18.06.2024
Просмотров : 1648

В Україні трапляється, коли штраф за порушення ПДР, зафіксований у дощову погоду, може бути скасований у суді.

Одним із найпоширеніших порушень правил дорожнього руху в Україні є порушення швидкісного режиму. Більшість з них фіксують прилади TrueCam, які, як виявилося, мають низку обмежень, які унеможливлюють притягнення водіїв до відповідальності.

Юристи зазначають, що трапляються випадки, коли штраф за перевищення швидкості, зафіксований камерами TrueCam у дощову погоду, можна скасувати в суді. Наприклад, одного водія оштрафували на 340 гривень за порушення, зафіксоване з відстані 457,3 метра, хоча інструкція до приладу вказує, що він працює у дощ, сніг чи туман лише на відстані до 61 метра.

Користуйтеся консультацією: Автоматична фіксація ПДР. Чи правомірно накладати штраф на керівника компанії і як з цим боротись?

В результаті у справі виявилося, що головний доказ був визнаний неприпустимим. Справу закрили, а штраф скасували. Юристи радять водіям уважно ставитись до використання поліцією спеціальних пристроїв та вимагати від них сертифікатів відповідності.

Про це пише SUV news.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст