Главная Блог Аналитические статьи Статьи Як програти справу! *переклад статті Едмунда Кінга, Королівського Радника

Як програти справу! *переклад статті Едмунда Кінга, Королівського Радника

11.06.2024
Просмотров : 2315

Продовжуючи серію перекладів Британських юридичних документів пропоную популярну статтю, яку читали усі британські юристи і яка є своєрідним сатиричним підручником, для адвокатів.

(Анотація від перекладача.)

Ця стаття є дуже популярною в британських юридичних колах, її часто дають читати стажерам чи молодим юристам, для розуміння специфіки і важливості якісної роботи адвоката в судових процесах. Нажаль автор талановитий лондонський баристер, Королівський Радник Едмунд Кінг, помер на передодні Різдва 2020 року у віці 45 років. Але його лаконічна, саркастична і відверта стаття лишилася нам, як дороговказ і підказка. Маю надію, вона припаде вам до душі. З повагою, Олександр Черних)

У новій публікації Edmund King QC наводить список способів поганого ведення справи та висвітлює деякі з найпоширеніших пасток, щоб ви їх уникали.

Я не можу, не виглядаючи так абсурдно, як целібатний священик, що виголошує 45-хвилинну весільну проповідь про секрети успішного шлюбу, сказати, як виграти справу.

Але трохи схоже на геніальні закони Седлі про документи (погуглите, якщо ви їх не бачили)[2], це може бути корисно, щоб визначити способи робити щось погано. І тому, щоб ви не робили їх самі, і щоб ви могли дати своєму опонентові вченим друзям шанс по-королівськи зіпсувати все. Дивно, як часто люди так роблять.

1. Майте справді велику команду
Маленькі команди перемагають великі команди. Найкраща команда, в якій я працював, була на 1/6 розміру іншої сторони. Воно було спритнішим, швидше виписувало документи, стояло на передній лапці, писало коротші документи.

2. Мати команду, яка не довіряє один одному.
Тоді ви можете витрачати весь свій час на внутрішні хвилювання, комунікацію з клієнтом, намагання зберегти довіру клієнта, але жодне з них не допоможе вам просунутися далі.

3. Майте команду, яка не знає своїх навичок.
Команда юристів категорії C, яка знає свої сильні та слабкі сторони, зазвичай переможе команду юристів категорії A, які вважають себе справжніми спадкоємцями Цицерона та Маршалла Холла. Вони роблять менше помилок.

4. У вас алергія на папір
. Скільки юристів не читають газети? Приголомшливо.

5. Використовуйте чужі хронології ([3]).
Якщо ви готуєте свою власну (хронологія подій за матеріалами справи - прим.перекладача), ви знаєте, що сталося. Якщо ні, то ні.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст