Главная Блог Новости КМДА: Як мешканцям будинків компенсуватимуть витрати на купівлю генераторів

КМДА: Як мешканцям будинків компенсуватимуть витрати на купівлю генераторів

25.11.2022
Просмотров : 2395

Столична влада частково компенсуватиме з міського бюджету витрати мешканців багатоквартирних будинків на купівлю будь-яких незалежних джерел живлення.

Як отримуватимуть компенсацію кияни, розповіла ініціаторка проєкту, депутатка від фракції «Слуга Народу» в Київській міській раді Лілія Пашинна:

«Люди залишаються у холодних будинках, дехто навіть без можливості приготувати їсти. А попереду зима, до якої мусимо готуватися заздалегідь. Саме тому ми вирішили створити цей проєкт. В його рамках мешканці багатоквартирних будинків зможуть купувати будь-які незалежні джерела електроенергії: бензинові, дизельні, газові генератори, сонячні зарядні станції, інвертори та інше обладнання, а місто компенсуватиме їм частину витрат.

Хто зможе претендувати на компенсацію?

Програмою можуть скористуватися ОСББ, ЖБК та управителі багатоквартирних будинків. Важливо, щоб запит на компенсацію був надісланий саме від юридичної особи. Якщо мешканці будинку просто скинулися й купили собі генератор – компенсація не працюватиме.

Як подати запит на компенсацію? Які потрібні документи?

По-перше, дуже радимо викликати спеціаліста-енергетика. Він порадить, якої потужності потрібен генератор, чи варто підключати до будинку одне джерело, або ж декілька. Адже житло будувалося в різні періоди, і схеми забезпечення їх електроенергією є різними. Можливо, треба приєднати енергію окремо для ліфтів і квартир. Тобто важливо уникнути ситуації, коли ви купили генератор, а його потужності замало для вашого будинку.

Також можна домовитись поставити запобіжники на кожну квартиру. Щоб не було так, коли одні користуються пральною та посудомийною машиною, а інші вмикають лише одну лампочку. Це має бути рівномірно розподілена енергія.

Потім ОСББ, ЖБК чи управителі купують генератор, заповнюють заяву на компенсацію і подають пакет документів в районну державну адміністрацію.

Список документів наступний:

– заява на часткове відшкодування вартості приладу;

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст