Главная Блог Новости Вища рада правосуддя, розглядаючи матеріали кандидатів, особливу увагу звертає на тих кандидатів, щодо яких були негативні висновки Громадської ради доброчесності, – Голова ВРП

Вища рада правосуддя, розглядаючи матеріали кандидатів, особливу увагу звертає на тих кандидатів, щодо яких були негативні висновки Громадської ради доброчесності, – Голова ВРП

23.09.2017
Просмотров : 1884

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк під час зустрічі із представниками дипломатичних установ країн Великої сімки, яка відбулася 20 вересня 2017 року у приміщенні Вищої ради правосуддя, наголосив: «Сьогодні у Вищій раді правосуддя триває розгляд рекомендацій Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо призначення на посади суддів 120 кандидатів. Станом на 20 вересня ми розглянули 80 кандидатур, маємо намір до середини понеділка 25 вересня завершити розгляд рекомендацій щодо всіх кандидатур».

Голова ВРП зазначив, що на цьому етапі не може надати оцінку розгляду матеріалів, оскільки рішення ще не прийняті. Водночас закликав учасників зустрічі скласти власне враження про перебіг співбесід, адже засідання Ради відбувається в режимі онлайн. «Ми проводимо співбесіди з кандидатами на посади суддів Верховного Суду, і цей процес доступний для всієї країни», − наголосив І.Бенедисюк.

Надзвичайний та Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечіліа подякував за зустріч, проведену у Вищій раді правосуддя із послами країн Великої сімки. «Це група країн підтримки реформ в Україні», − відзначив Давіде Ла Чечіліа, зауваживши, що ця зустріч – гарна нагода обмінятися думками і прослідкувати еволюцію процесу добору суддів до Верховного Суду.

«Судова реформа є ключовою в утвердженні верховенства права, покращенні бізнес-середовища і залученні іноземних інвестицій», − зазначив Посол, наголосивши на важливості перебігу процесу реформування в законодавчому полі, прозоро, із забезпеченням справедливого відбору для всіх учасників.

Надзвичайний та Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні поцікавився, чи детально були вивчені матеріали щодо тих 30 суддів, стосовно яких Громадська рада доброчесності зробила негативні висновки.

Згадайте новину: 98% скарг на суддів Вища кваліфікаційна комісія суддів України не розглядає

«Перш за все, у нас немає завдання призначити всіх 120 кандидатів», − Голова ВРП

«Перш за все, у нас немає завдання призначити всіх 120 кандидатів, але у нас є завдання внести подання щодо призначення стосовно тих кандидатів, які пройшли конкурсний відбір і відповідають вимогам закону», − наголосив Ігор Бенедисюк.

Голова ВРП звернув увагу представників посольств на те, що Громадська рада доброчесності була створена при Вищій кваліфікаційній комісії суддів України і має дорадчий голос при прийнятті ВККСУ рішень: «Повноваження ГРД − встановити інформацію, яка може свідчити про недоброчесність кандидата, і повідомити ВККСУ. При цьому негативний висновок ГРД ще не означає негативного висновку ВККСУ, бо саме ВККСУ уповноважена та має право прийняти рішення щодо висновку ГРД».

«Кандидати, матеріали щодо яких перебувають на розгляді Вищої ради правосуддя, не мають негативних висновків Вищої кваліфікаційної комісії суддів України»

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст