Главная Блог Новости У Зеленського не згодні з деякими аргументами КС щодо законопроекту про відповідальність нардепів за прогули та кнопкодавство і готують новий

У Зеленського не згодні з деякими аргументами КС щодо законопроекту про відповідальність нардепів за прогули та кнопкодавство і готують новий

28.12.2019
Просмотров : 1262

Президент України Володимир Зеленський поважає і виконуватиме рішення Конституційного Суду (КС) України щодо невідповідності Конституції його законопроекту про дострокове позбавлення народного депутата мандата за прогули і кнопкодавство, але деякі аргументи КС "штучно притягнуті", зазначає представник президента в КС Федір Веніславський, йдеться на сайті ua.interfax.com.ua

"Ми вважаємо, що рішення Конституційного Суду, яким би воно не було, є остаточним та обов'язковим для всіх, тому ми його змушені будемо виконувати. І, звісно, цей законопроект, за яким КС надав негативний висновок, не розглядатиметься", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому, на його думку, у висновку КС не наведено "незаперечної юридичної аргументації, яка була б для нас очевидною, що це не відповідає Конституції України".

"Деякі аргументи, які, скажімо так, дуже штучно притягнуті до оцінки змісту цього законопроекту, але рішення Конституційного Суду - це рішення Конституційного Суду", - наголосив Веніславський.

Представник президента зазначив, що в рішенні КС ідеться, що відсутність народного депутата на третині пленарних засідань парламенту чи засідань комітету в рамках однієї сесії непропорційна з наслідками втрати ним депутатського мандата, але при цьому будь-якого громадянина України в разі тригодинної відсутності на робочому місці може бути звільнено.

Згадайте новину: Зеленський пропонує люструвати Порошенка, чиновників і нардепів з 2014 року

"Окрім того, Конституційний Суд вважає, що в разі неперсонального голосування депутата має бути не просто рішення суду для позбавлення його мандата, а ще й рішення Верховної Ради, яка має з'ясувати позицію народного депутата, чому він так проголосував. Цим, на наш погляд, також було досить штучно збільшено гарантії для депутата порівняно з іншими людьми", - зазначив він.

Веніславський повідомив, що найближчим часом Офіс президента підготує новий законопроект і, з урахуванням позиції КС, буде виправлено ті недоліки, на яких зазначив суд. "Ми намагатимемося сформулювати законопроект так, щоб Конституційний Суд знову його не визнав неконституційним", - сказав він.

Вспомните новость: Опубликован текст законопроекта президента Зеленского с изменениями в Конституцию по децентрализации: Префекты, округа и местные референдумы

КСУ надав Висновок у справі щодо додаткових підстав дострокового припинення повноважень народного депутата України, йдеться на сайті ccu.gov.ua

Конституційний Суд України надав Висновок у справі за конституційним зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроєкту про внесення змін до статті 81 Конституції України (щодо додаткових підстав дострокового припинення повноважень народного депутата України) (реєстр. № 1027) (далі – Законопроєкт) вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст