Главная Блог Новости У сечі виявили амфетамін - водійку, яка протаранила двері храму в центрі Тернополя, арештували в залі суду

У сечі виявили амфетамін - водійку, яка протаранила двері храму в центрі Тернополя, арештували в залі суду

28.04.2022
Просмотров : 2707

Під варту на два місяці з альтернативою застави в 49 тис. 620 грн взяли 35-річну Ірину Яворську-Скрабут, яка скоїла резонансне ДТП у Тернополі перед самим Великоднем. Таке рішення 27 квітня ухвалив суддя Тернопільського міськрайонного суду Сергій Кунцьо. Підозрювану забрали в ізолятор просто із зали суду.

У ніч на 23 квітня водійка, керуючи автомобілем «Ауді», протаранила двері Архикатедрального собору в центрі міста. Вона в’їхала у храм та розтрощила плащаницю і престол.

Після ДТП жінку затримали та госпіталізували. Як виявилося, це була місцева стоматологиня. 25 квітня їй вручили підозру. Порушене кримінальне провадження за статтею 178 Кримінального кодексу України — «Пошкодження релігійних споруд чи культових будинків». Жінці загрожує покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі.

За пів години до ДТП викликала поліцію

Як повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол, жінка була у стані наркотичного сп’яніння, що підтвердили медики.

Правоохоронці перевірять декілька версій та з’ясовують, чи були причетні до злочину інші особи. Керівник поліції області під час брифінгу 25 квітня заявив, що водійка цілеспрямовано їхала у храм.

Цікаво, що за пів години до ДТП від цієї цієї громадянки надійшло повідомлення на лінію 102 про те, що в неї є конфлікт з чоловіком на вулиці Микулинецькій у Тернополі. На місце події виїхала поліція.

— Почали розбиратися, який конфлікт, в результаті вона сіла за кермо та почала тікати в сторону Центру. За нею поїхали патрульні, її загубили по вулиці Острозького. Після цього вона заїхала в Центр, це через хвилин 20 після першого дзвінка почала кружляти і заїхала в Катедру, — додав Олександр Богомол.

Як повідомив настоятель собору отець Орест Павліський, двері Катедри ще з XVIII століття і пережили дві світові війни. Аварія сталася близько 00.00 під час комендантської години і у цей час у храмі не було жодної людини. Тоді як у мирний час помолитися до плащаниці у Страсну п’ятницю віряни ходять до пізньої ночі. Відтак наслідки могли б бути тяжчими.

Аналізуйте судовий акт: За наругу над могилою кіборга - 3 місяці арешту (Зарічний районний суд м. Суми, справа № 591/1946/21 від 21.04.2021)

Каялася і плакала

Озвучуючи клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, прокурор Іван Лужкін наголосив, що незважаючи на короткий термін розслідування, слідчий зібрав достатньо доказів про те, що підозрювана причетна до скоєння злочину.

На винуватість жінки вказують записи з камер відеоспостереження собору та показання свідків.

Також прокурор озвучив ризики, які можуть існувати у разі обрання більш м’якого запобіжного заходу, ніж тримання під вартою. Серед них те, що підозрювана може переховуватися від досудового засідання та суду.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст