Главная Блог Новости У разі смерті заявника, що виграв суд, ЄСПЛ має переглянути рішення за правилом 80 регламенту

У разі смерті заявника, що виграв суд, ЄСПЛ має переглянути рішення за правилом 80 регламенту

29.08.2019
Просмотров : 1779

Ігор Родіонов, який виграв у Європейському суді з прав людини справу проти Росії, помер. І мати заявника, будучи спадкоємицею, не змогла домогтися виконання рішення національними органами в частині отримання сум, присуджених покійному.

Інформаційний ресурс «ECHR.Ukrainian Aspect» вже публікував інформацію про цю справу. Нагадаємо, в рішенні у справі «Родіонов проти Росії» (№ 9106/09) суд у Страсбурзі встановив низку порушень конвенційних гарантій, а саме:

статті 5§3

статті 5§4

статті 6§1 та 3 (b) і (c)

статті 8 окремо та разом зі статтею 13

статті 10

статті 34

Зокрема, ЄСПЛ дійшов цікавого висновку про те, що навіть за наявності очевидних доказів вчинення злочину при затриманні на місці злочину, правоохоронці повинні дотримувати всіх гарантій прав підозрюваного в контексті концепції справедливого суду, зокрема, при затриманні «на гарячому» в підозрюваного має бути адвокат.

З урахуванням усіх допущених порушень ЄСПЛ присудив справедливу сатисфакцію у розмірі 12,7 тис. євро компенсації моральної шкоди та 3,5 тис. євро компенсації понесених видатків та витрат.

Тетяна Родіонова (мати померлого заявника) звернулася до ЄСПЛ про перегляд рішення згідно з Правилом 80 Регламенту Суду, яке регулює питання клопотання про перегляд судового рішення:

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст