Главная Блог Аналитические статьи Статьи Цивільний позов в кримінальному провадженні, що має врахувати сторона захисту

Цивільний позов в кримінальному провадженні, що має врахувати сторона захисту

10.06.2019
Просмотров : 73995

Адвокат Несінов О.М.

(уривок з книги автора «Складові успіху в кримінальному процесі КНИГА ДРУГА»)

Ч.1 ст. 128 КПК встановлено, що особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, має право під час кримінального провадження до початку судового розгляду пред’явити цивільний позов до підозрюваного, обвинуваченого або до фізичної чи юридичної особи, яка за законом несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння

Задоволення позовних вимог для підзахисного іноді є більш чутливим ніж можливе кримінальне покарання, а тому сторона захисту має приймати всі можливі заходи проти прийняття та задоволення позову в кримінальному провадженні наводячи належні заперечення, та враховуючи наступні обставини.

1. Невідповідність форми та змісту позовної заяви встановленим вимогам та необхідність дотримання інших положень ЦПК.

ч.4 ст. 128 КПК встановлено, що форма та зміст позовної заяви повинні відповідати вимогам, встановленим до позовів, які пред’являються у порядку цивільного судочинства.

Вимоги до позовної заяви наведні в ст. 175 ЦПК, а саме:

1. У позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування.

2. Позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

3. Позовна заява повинна містити:

1) найменування суду першої інстанції, до якого подається заява;

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст