Главная Блог Аналитические статьи Статьи Тіньовий імпорт авто. Шість способів не платити митні платежі

Тіньовий імпорт авто. Шість способів не платити митні платежі

29.02.2016
Автор:
Просмотров : 9454

Власний автомобіль - "золота мрія" багатьох українців. А тим паче новенький, надійний та за помірну ціну. І щоб не Ланос, звісно ж.

Однак податки при розмитненні в розмірі 30-80% від вартості авто змушують багатьох потенційних автовласників звертатися до тіньових схем.

Занадто високими поборами держава сама провокує чесних громадян, які готові заплатити розумні податки, шукати "обхідні шляхи".

У підсумку гроші, оминаючи держбюджет, осідають в кишенях корумпованих чиновників та спритних ділків.

Масове ухиляння від сплати податків при автоімпорті свідчить про необхідність їх зниження. Очевидно, що усі ці акцизи та мита не виконують жодної ролі, крім підтримки неефективності та нерівності в суспільстві.

В Україні нема національного автомобіля, який виробляється, а не складається з імпортних машинокомплектів, і який необхідно захищати від імпортних аналогів.

З 1 січня 2016 року податків при розмитненні авто стало менше, однак кінцева вартість машин кардинально не змінилася.

Так, спецмито - 2,15% для нових авто з бензиновим двигуном об'ємом 1000-1500 куб см, 4,32% - 1500-2200 куб см - на іномарки скасоване з 30 вересня 2015 року, а додатковий імпортний збір - 5% - з 1 січня 2016 року.

Також почали діяти знижені ставки мита на автомобілі з ЄС: 8,8-9,1%. На початку січня на сайті МЕРТ опублікований графік зниження та розмір ставок ввізного мита на нові та вживані легкові авто, вироблені в ЄС. Вони будуть застосовуватися у 2016 році в рамках вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Ставки диференційовані залежно від типу авто, стану, типу пального та об'єму двигуна.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст