Главная Блог Аналитические статьи Статьи Тіньова юстиція: дорогі юридичні послуги та виклик новому генпрокурору

Тіньова юстиція: дорогі юридичні послуги та виклик новому генпрокурору

28.07.2019
Автор: BOGATYR & PARTNERS
Просмотров : 3789

Justitia omnibus – Правосуддя для всіх

Девіз штату Вашингтон (округ Колумбія), США

Проблеми комунікації

Досліджуючи проведені в останні роки реформи з вдосконалення розтрат бюджетних коштів, в тому числі через закупівлю юридичних послуг не можна не звернути увагу на те, куди йдуть ті самі бюджетні кошти.

Певний період державна політика була спрямована на ліквідацію будь-яких спроб відмивання коштів навколодержавними фірмами, які б надавали адміністративні та інші подібні "послуги" міністерствам та іншим державним органам.

Звернувшись до Кабінету міністрів України, вдалось провести достатньо детальне дослідження майже всіх органів державної влади на предмет проведення правової роботи в кожному з держорганів та забезпечення в них посад юристів чи кількості юристів, які входять до їхнього складу.

З'ясувалось, що лише два центральні органи виконавчої влади використовують сторонніх юридичних радників та закуповують юридичні послуги. Це Міністерство фінансів та Міністерство юстиції, відповідь з останнього ми очікували найдовше і вона виявилась найцікавішою.

За інформацією, наданою Мінфіном, київські юристи з адвокатського об'єднання "Лавринович і партнери" та юридичної компанії "Авеллум Партнерс" консультують Міністерство фінансів через іноземну юридичну компанію WHITE & CASE.

Також Мінфін консультують французський Lazard Freres SAS та англійська компанія Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan UK LLP.

Складності перекладу "з української на українську" та комунікації чиновників призвели до того, що Мінфін не зміг знайти на робочому місці викладачів-юристів Михайла Савчина в Ужгороді та Миколу Кучерявенко в Харкові, яких в свою чергу з успіхом знайшла і перепродала Мінфіну англійська компанія Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan UK LLP.

Ця ж англійська компанія залучила радником з українського права ТОВ "Астерс Консалт". Інші англійські юристи залучали англійських юристів Банкіма Сенкі, Малколма Шоу, Саймона Ейтрілл, Бена Джеффі, Річарда Хойла, Крістофера Ленглі, Гульєльмо Вердіраме, Девіда Вольфсона, Річарда Гермера. Американський офіс Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, LLP залучав Ролла Бейкера, Бена Корнфелда та Вільяма Батлера.

У Міністерстві юстиції в результаті шалених реформ у стилі "бджоли проти меду" за останні п'ять років у 19 разів збільшили видатки на юридичних радників. У 2018 році такі витрати склали 762,4 мільйона гривень, що становить приблизно 28 мільйонів доларів США.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст