Главная Блог Новости Терорист «в опале» Гіркін/Стрєлков добровільно зізнався у розстрілі чотирьох осіб

Терорист «в опале» Гіркін/Стрєлков добровільно зізнався у розстрілі чотирьох осіб

18.01.2016
Автор:
Просмотров : 1098

Колишній ватажок бойовиків, росіянин Ігор Гіркін/Стрєлков визнав, що під час окупації Слов'янська за його наказами були розстріляні, як мінімум, чотири людини.

"Розстріл. Оскільки на війні, особливо в умовах облоги, всі суди ... У нас діяв військовий суд, і було введено законодавство 1941 року, введене ... Сталіним", - сказав він в ефірі "Радіо-КП", відповідаючи на запитання про те, як він боровся з мародерством..

"На підставі цього законодавства ми судили, здійснювали суди, розстрілювали ... Всього було розстріляно за час мого перебування в Слов'янську чотири особи", - заявив він.

Стрєлков уточнив, що "двоє за мародерство серед військовослужбовців, один за мародерство місцевий, і один за вбивство військовослужбовця, ідейний правосек".

При цьому Стрєлков зізнався, що фактично він розв'язав військові дії на Донбасі.

"Перші постріли, нехай і в повітря, були з боку повсталих вироблені нашим загоном", - сказав він.

Спострегайте подію: Україна і юрисдикція Міжнародного кримінального суду у Гаазі

Відповідаючи на запитання, що з точки зору міжнародного права він є військовим злочинцем, Стрєлков сказав:

"Мене абсолютно не хвилює міжнародне право, бо це інструмент в руках переможців. Якщо ми будемо переможені - ну, що ж, значить, до мене будуть застосовані норми цього права".

Відповідаючи на запитання, чи готовий він постати перед Гаазьким трибуналом, Стрєлков заявив: "Я глибоко впевнений, що я до нього не доїду".

"Як кажуть, я занадто багато знав, як у відомому фільмі. А по-друге, я постараюся зробити все, щоб цього не сталося, зі свого боку", - сказав він.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст