Главная Блог Аналитические статьи Дайджесты Суддя КГС ВС Тетяна Дроботова проаналізувала судову практику у спорах із забудовниками

Суддя КГС ВС Тетяна Дроботова проаналізувала судову практику у спорах із забудовниками

25.11.2022
Просмотров : 1575

23 листопада 2022 року відбувся V Business & Legal Real Estate Forum, традиційно організований газетою «Юридична практика».

Представники міністерств і відомств, законодавчої та судової влади, будівельних компаній, юридичних департаментів та провідних юридичних фірм і профільних асоціацій обговорили стан ринку нерухомості, купівлю-продаж та орендні відносини під час війни і проаналізували сучасні виклики містобудування та планування територій.

Суддя, секретар судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності КГС ВС Тетяна Дроботова ознайомила з практикою Верховного Суду у спорах із забудовниками та наголосила на актуальності порушеної теми, у тому числі в аспекті розвитку містобудування.

Спікерка звернула увагу на те, що кількість варіантів залучення потенційним покупцем житлової нерухомості інвестицій (коштів) безпосередньо впливає на обраний надалі спосіб захисту порушених прав інвестора. Крім того, вона нагадала про шляхи залучення інвестицій, зокрема:

– укладення попереднього договору купівлі-продажу об’єкта нерухомого майна;

– укладення договору купівлі-продажу майнових прав на об’єкт нерухомого майна;

– укладення інвестиційного договору;

– участь у кооперативі (наприклад, житловому);

– інвестування через фонди фінансування будівництва, або фонди операцій з нерухомістю, або інститути спільного інвестування, або із застосуванням емісії цільових облігацій підприємств, виконання зобов’язань за якими здійснюється передавання об’єкта (частини об’єкта) житлового будівництва;

– укладення договору пайової участі;

– укладення договору купівлі-продажу деривативу;

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст