Главная Блог Новости Скасовано податки на ввезення авто на період воєнного стану

Скасовано податки на ввезення авто на період воєнного стану

01.04.2022
Просмотров : 12279

Верховною Радою України 24.03.2022 року прийнято Закон України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період воєнного стану” (надалі - “Закон”), яким встановлено нові правила розмитнення автомобілів на період воєнного стану. Наразі, згідно інформації, розміщеної на веб-сайті Верховної Ради України, Закон направлено на підпис Президенту. Після підписання та опублікування набере законної сили.

Користуйтеся консультацією: 4 умови вилучення авто для воєнних потреб

Які платежі необхідно було сплачувати до прийняття Закону?

Слід зазначити, що до прийняття вказаного Закону, кожен, хто вирішив ввезти в Україну транспортний засіб, сплачував такі податки, збори та інші платежі:

- ввізне мито (10%);

- акцизний податок (розраховували за формулою - пп. 215.3.5-1 Податкового кодексу України);

- податок на додану вартість (20 %);

- збір до Пенсійного фонду за першу державну реєстрацію легкового автомобіля (залежить від вартості автомобіля).

Які правила запроваджені Законом?

Законом запроваджено наступне.

1. звільнено від оподаткування ввізним митом:

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст