Главная Блог Аналитические статьи Статьи Сімейні та матеріальні цінності в Україні: невірне трактування законотворчих норм

Сімейні та матеріальні цінності в Україні: невірне трактування законотворчих норм

21.03.2023
Просмотров : 1626

А зараз поговоримо про цінності… сімейні і матеріальні. І які принципи, що об'єднують ці два типи цінностей в Україні трактуються докорінно невірно…

До нашої уваги впало дві речі: деякі фактичні нестиковки у сімейному кодексі і той факт, що більшість пересічних людей (і навіть суди України ) невірно трактують норми пов’язані з виплатами аліментів.

Частина 1. Як «працюють» аліменти?

Почати варто навіть не з Сімейного Кодексу, а з ст. 51 Конституції України, яка гласить:

«Кожен із подружжя має рівні права і обов'язки у шлюбі та сім'ї.

Батьки зобов'язані утримувати дітей до їх повноліття.

Повнолітні діти зобов'язані піклуватися про своїх непрацездатних батьків.

Сім'я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою.»

Розглянемо саме речення «батьки зобов'язані утримувати дітей до їх повноліття», та «сім'я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою».

Що ж далі?

А далі ст. 141 Сімейного Кодексу України, де сказано що:

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст