Главная Блог Новости Шоста хвиля мобілізації в Україні

Шоста хвиля мобілізації в Україні

19.06.2015
Автор:
Просмотров : 2170

Остання на даний момент черга мобілізації стартує завтра, 19 червня

Чергова, шоста хвиля мобілізації, починається в Україні 19 червня і триватиме 60 днів – до 17 серпня.

Терміни шостої хвилі передбачені законом №113-VIII про часткову мобілізацію.

"Будуть мобілізовані за спеціальностями, які затребувані в високомобільних десантних військах, підрозділах механізованих військ, розвідці, танкових, артилерійських (підрозділах). Потрібні зв'язківці, інженери, механіки-водії, просто водії, фахівці ремонтних спеціальностей", – повідомив спікер Генштабу Збройних Сил України Владислав Селезньов.

За словами представника Генштабу, на шосту хвилю мобілізації покладаються завдання з підтримання ЗСУ на високому рівні боєготовності, а також забезпечення повної ротації військовослужбовців, які були покликані в минулому році в рамках третьої хвилі мобілізації.

Селезньов зазначив, що в ході шостої хвилі мобілізації буде призвано близько 25 тисяч військовозобов'язаних. При цьому термін підготовки військовослужбовців продовжується.

За його словами, загальна чисельність мобілізованих в 2015 році повинна скласти близько 104 тисячі. "Перша хвиля була найбільш масова – порядку 50 тисяч. Друга і третя хвиля – приблизно в рівних пропорціях. В ході шостої хвилі мобілізації буде призвано приблизно стільки ж військовослужбовців, як під час п'ятої хвилі мобілізації – порядку 25 тисяч", – сказав Селезньов.

Як пояснив спікер Генштабу, мета поточної мобілізації – забезпечити заміну бійцям, які, прослуживши рік в зоні бойових дій, готуються до демобілізації – "щоб дати можливість тим хлопцям, які протягом року захищали нашу батьківщину, повернутися додому, до рідних і близьких, відпочити – їх місце повинні зайняти хлопці, які прийдуть в зону бойових дій в рамках шостої хвилі мобілізації".

Спікер Генштабу також розповів, що в підготовку військовослужбовців внесені певні корективи. Так, "цього року збільшено терміни проведення курсової підготовки – в середньому 4-5 тижнів проходить підготовка військових фахівців у навчальних центрах, після цього військовослужбовці направляються на полігони, де проходять етап бойового злагодження підрозділів. Це займає 2-3 тижні. І тільки за підсумками контрольних вправ, залікових навчань приймається рішення, чи готовий підрозділ до виконання завдань у зоні бойових дій", – підкреслив він.

Згадайте новину: Вже є вироки за ухилення від мобілізації

При цьому в Генштабі уточнили, що вручення повістки – це не "квиток в зону бойових дій".

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст