Главная Блог Аналитические статьи Статьи Що таке воєнний стан, як він може вплинути на майбутні вибори, роботу ЗМІ і мої права?

Що таке воєнний стан, як він може вплинути на майбутні вибори, роботу ЗМІ і мої права?

26.11.2018
Автор:
Просмотров : 4738

Що трапилось 25 листопада в Азовському морі?

Зранку 25 листопада три українські військові кораблі направлялися з Одеси до Маріуполя. Їхнє попередження про перетин Керченської протоки російські прикордонники начебто не отримали.

Росіяни розцінили це як перетин кордону. Кораблі ВМС РФ спробували заблокувати українців, один з кораблів протаранили.

Росія закрила Керченcьку протоку для проходу будь-яких кораблів. У небо підняли вертольоти та штурмовики.

Ввечері стало відомо про затримання ФСБ трьох українських кораблів. Затримування супроводжувалося вогнем. Поранені шестеро українців, двоє з них – у важкому стані.

Президент призначив засідання воєнного кабінету та РНБО. Головне питання екстреного засідання – можливість введення воєнного стану.

За його підсумками Порошенко запропонував Верховній Раді протягом двох днів ухвалити рішення про введення воєнного стану.

Наступного дня з’явився текст указу з 12 пунктів, згідно з яким воєнний стан має бути введений з 14 години 26 листопада строком на 60 діб до 14 години 25 січня 2019 року.

Якщо депутати підтримають указ президента, воєнний стан розповсюдиться на всю територію України.

"Українська правда" пояснює, що означатиме вперше в історії України введення воєнного стану на практиці.

Що в указі президента?

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст