Главная Блог Аналитические статьи Статьи Що робити внаслідок залиття квартири сусідами?. Практичні поради та судова практика

Що робити внаслідок залиття квартири сусідами?. Практичні поради та судова практика

02.02.2018
Просмотров : 13683

Всі ми, так чи інакше, стикаємось з такою проблемою, як залиття квартири сусідами зверху. Люди йдуть і скаржаться сусідам. Просять їх відшкодувати шкоду, але ті часто ігнорують подібні вимоги, а інколи і відверто не бажають цього робити. Постійно ображають і погрожують розправою. Таке у нас з вами суспільство, коли воно не визнає своєї провини, воно фактично підтверджує своє протиправне діяння. І потерпіла сторона думає, що програє і також думає про те, що їм це зійде з рук. Це не так! І я доведу Вам це на власному прикладі! Тож давайте розглянемо, що треба робити в таких випадках.

У випадку залиття вашої квартири надважливе значення має належне фіксування факту такого залиття. У подальшому, у разі відмови винуватця залиття квартири добровільно відшкодувати завдану шкоду, виникне необхідність звертатись до суду, де потрібно буде доводити належними та допустимими доказами факт такого залиття. Відповідно до п. 2.3.6 Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, що затверджені Наказом Державного комітету з питань житлово-комунального господарства від 17.05.2005 року № 76 "Про затвердження Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій" у разі залиття, аварії квартир складається відповідний акт, форма якого передбачена додатком № 4.

Додаток 4
до пункту 2.3.6 Правил
ЗАТВЕРДЖУЮ
Начальник ЖЕО

(прізвище, ініціали)
М.П.

АКТ
про залиття, аварію, що трапилась на системі центрального опалення,
гарячого водопостачання (або холодного водопостачання)

"___" 200__ року м.

Ми, що нижче підписалися, комісія у складі: головного інженера виконавця послуг
(прізвище, ініціали), голови комісії, майстра технічної дільниці , майстра ремонтної дільниці , слюсаря-сантехніка (слюсаря-електрика) , представників організації, яка відповідно до укладеної угоди обслуговує внутрішньобудинкові системи опалення та гарячого водопостачання, представника власника будинку, будинкового комітету склали цей акт про те, що "" 20 _ року в будинку N на вул. (просп., бульв.) на горищі, у кв. N ___, у підвалі трапилось залиття, аварія на системі центрального опалення (гарячого водопостачання, рушникосушарці), (необхідне підкреслити) (описується, що трапилось і які наслідки (що залито, які обсяги робіт, які ушкодження)

Причиною залиття, аварії, що трапилась на системі ЦО, ГВС (або ХВП), є (чітко зазначити причини, а саме несанкціоноване втручання мешканців кв. N ___ у роботу системи (заміна радіаторів, трубопроводів, вентилів, рушникосушарок тощо), незадовільне технічне обслуговування систем, передчасний вихід з ладу радіаторів опалення, трубопроводів, вентилів, гнучких підводок та ін.)

Висновки і рекомендації комісії (надаються висновки про те, що необхідно зробити, хто заподіяв шкоду та ін.)

Члени комісії:


(підписи)

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст