Главная Блог Новости Що не можна буде зробити без військового квитка

Що не можна буде зробити без військового квитка

24.06.2024
Просмотров : 565

Список заборонених послуг без військового квитка.

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що в Україні частіше вимагатимуть військово-облікові документи для отримання державних послуг. За його словами, це може стосуватися “сотень, якщо не тисяч” різних послуг, важливих для комфортного життя.

Про це очільник Мін’юсту розповів в інтервʼю Еммі Антонюк.

Це необхідно, щоб людина з’явилася на радарах держави. Щоб вона розуміла, де людина перебуває, хто вона, що вона, які є засоби зв’язку. Це нормальний, правильний, природний процес. Процес триває. Я не можу сказати, що ми повсюдно запровадили такі механізми. Але, на моє переконання, він буде з’являтись все частіше. Все частіше для надання послуг військовозобов’язаним держава буде запитувати військово-обліковий документ”, — сказав Денис Малюська.

Він зазначив, що виняток становитимуть лише “критично важливі” послуги та послуги, пов'язані з дітьми та сім'єю.

Згадайте новину: Військовозобов’язаним вклеюють штрих-код у військовий квиток – для чого це потрібно

Що не можна зробити без військового квитка

Адвокатка Марина Бекало у коментарі сайту ТСН.ua розповіла, що станом на сьогодні без військово-облікового документу чоловікам від 18-60 років неможливо отримати консульські послуги за кордоном.

“Які ці послуги? Наприклад, отримання паспортного документу, посвідчення довіреностей, договорів, засвідчення документів, реєстрація актів цивільного стану”, — зазначила адвокатка.

Згадайте новину: Без військового квитка можуть бути недоступні «сотні, якщо не тисячі» держпослуг - міністр Малюська

Без військово-облікового документу оформити вказані консульські послуги неможливо, однак є такі винятки:

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст