Главная Блог Новости Рожеві стіни і душ без води: СБУ показала "таємну тюрму"

Рожеві стіни і душ без води: СБУ показала "таємну тюрму"

04.09.2016
Просмотров : 1187

Три дні тримало паузу Харківське управління СБУ. Від понеділка, коли Amnesty International і Human Rights Watch оприлюднили інформацію про 16 незаконних в'язнів, яких Служба безпеки нібито незаконно утримувала, зокрема, у Харкові.

Коментувати заяву міжнародних організацій на місцевому рівні відмовились – запропонували дочекатися візиту керівника СБУ Василя Грицака, призначеного на 1 вересня.

У четвер на брифінгу для журналістів голова СБУ категорично спростовував звинувачення і, начебто експромтом, запропонував пресі відвідати Управління та на власні очі пересвідчитися – секретних в'язниць там немає.

"У нас немає таємних тюрем СБУ. Я відповідально про це заявляю", - сказав Василь Грицак.

Вспомните новость: Скандальный регионал Роман Ландик арестован в США

"День відкритих дверей"

Управління СБУ у Харківській області – пафосна будівля у самому центрі міста. За рогом – управління МВС. Колись це була єдина структура – НКВС, потім повноваження і територію розділили.

На вході співробітники СБУ обіцяють журналістам, що відведуть їх у "ті самі" каземати, але переконливо просять нічого не знімати по дорозі – коридори, кабінети, оперативні працівники - секретна служба, режимний об'єкт.

Перший подив – ведуть не в підвал, а нагору, на другий поверх і, через перехід, - ще один сходовий марш. За дверима – коридор, відокремлений металевими решітками. Обабіч – двері: оббиті залізом, переконливий запор, "око" – як у будь-якому слідчому ізоляторі.

Більшість дверей – опечатані. Керівник Харківського управління хазяйським жестом зриває папірці з печатками, наказує відчинити, пропонує заходити в будь-яку кімнату.

Вспомните новость: Гуманный украинский суд дал деду срок 15 лет тюрьмы , а нужно было пожизненное

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст