Главная Блог Новости Рада відхилила проект змін до "закону Савченко"

Рада відхилила проект змін до "закону Савченко"

13.04.2017
Просмотров : 1652

Верховній Раді не вдалося ухвалити у другому читанні законопроект про внесення змін до ст. 72 Кримінального кодексу України щодо вдосконалення порядку зарахування строку попереднього ув'язнення.

За ухвалення законопроекту №5259 проголосувало 209 народних депутатів.

За передання його на повторне друге читання – 217 нардепів за необхідних 226.

Таким чином, законопроект уважається відхиленим.

Користуйтесь консультацією: «Закон Савченко»: окремі проблеми застосування

Поправки до закону, відомого за прізвищем автора, позафракційного депутата Надії Савченко, передбачали зміни норми про зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі. Такий порядок пропонували застосовувати тільки до осіб, які перебували в СІЗО більше 12 місяців.

У разі засудження за повторний злочин або рецидив норму про зарахування одного дня в СІЗО за два дні позбавлення волі пропонували не застосовувати незалежно від строку попереднього ув'язнення.

26 листопада 2015 року Рада внесла зміни до Кримінального кодексу, підготовлені Савченко (на той момент вона перебувала в російському СІЗО). Закон передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

21 вересня 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко зазначив, що "закон Савченко" "справді становить велику загрозу з напруження криміногенної ситуації у країні та відновлює порядок, що існував за СРСР".

Згадайте новину: Закон "Савченко": шокуючи цифри, але ріст злочинності зупинено

Савченко 24 вересня 2016 року заявила, що буде захищати свій закон. "Скасувати його – це показати Європі, що ми не дотримуємось європейських цінностей", – сказала вона.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст