Главная Блог Новости Пуерто-Ріко хоче стати 51-м штатом Америки

Пуерто-Ріко хоче стати 51-м штатом Америки

12.06.2017
Просмотров : 1290

Жителі острівної держави Пуерто-Ріко на черговому референдумі підтримали звернення до конгресу США, в якому просять про приєднання острова до Сполучених Штатів Америки. Пуерторіканці хочуть стати 51-м штатом США.

Наразі Пуерто-Ріко є державою, яка вільно асоційована з США і фактично підконтрольна Америці.

Американська конституція діє на острові не в повному обсязі. Жителі Пуерто-Ріко є громадянами США і платять деякі американські податки, але не можуть повністю скористатися соціальними благами країни, також вони не мають права голосувати на президентських виборах і Конгресу.

Явка на референдумі становила всього 23%, з яких 97% підтримали приєднання до США.

Проте результати цього референдуму не зобов'язують владу Пуерто-Ріко розпочинати процедуру приєднання. Остаточне рішення з з питання приєднання буде приймати конгрес США.

Зазначимо, що в Пуерто-Ріко це п'ятий подібний референдум.

На попередній референдум, що проходив у 2012 році, приєднання до США підтримали 60% тих, хто проголосували. Однак конгрес США ніяк не відреагував на результати референдуму.

Вспомните новость: Парламент Шотландии одобрил новый референдум о независимости

Останній референдум був скликаний новообраним губернатором острова Рікардо Росселлі. Він вступив на посаду у січні 2017 року. З його слів, єдиним способом вирішити важку економічну кризу в країні є приєднання до США як 51-й штат.

Наразі Пуерто-Ріко перебуває в глибокій економічній кризі, зовнішній борг острова становить 72 мільярди доларів, а ВВП - близько 103 мільярди доларів.

Прихильники приєднання до США вважають, що це рішення дозволить отримати гнучкі умови банкрутства та федеральне фінансування.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст