Главная Блог Новости Псевдозаконність або чому виправдали суддю Печерського районного суду м. Києва Світлану Волкову!

Псевдозаконність або чому виправдали суддю Печерського районного суду м. Києва Світлану Волкову!

30.09.2020
Автор:
Просмотров : 2381

У реєстрі судових рішень оприлюднено вирок, яким суддю Печерського суду Світлану Волкову виправдано від звинувачень у постановленні завідомо неправосудних судових рішень.

Про це повідомляє «Судовий репортер» .

Вирок Шевченківський суд ухвалив ще 25 серпня. Але його текст надіслано судом для внесення до реєстру тільки через місяць, а оприлюднено 29 вересня.

Згадайте новину: Ганьба! Суддю Печерського суду Світлану Волкову, через яку втік беркутівець Дмитро Садовник, виправдали

Судді Волковій інкримінувалося два неправосудні рішення.

  • Перше рішення від 12 серпня 2014 стосувалося кримінальної справи, в якій фігурував колишній голова Державного департаменту України з питань виконання покарань. У грудні 2009 року посадовець начебто надав незаконну вказівку підпорядкованим службовим особам Центральної бази забезпечення департаменту скласти та підписати завідомо неправдиві документи щодо прийняття продуктів харчування для потреб установи і зробити оплату без їх фактичного надходження з нібито подальшою передачею продукції на зберігання до комерційної структури. Внаслідок оплати та оформлення безтоварної операції збитки держави оцінювалися у 6, 4 млн грн.

Фігурант неодноразово викликався для проведення слідчих дій до прокуратури міста Києва, але в призначений час до слідчого не з’являвся, причин неявки не повідомляв і таким чином ухилявся від слідства. Оперативно-розшуковими заходами встановити місце перебування особи не вдалося. 1 лютого 2011 року слідчий виніс постанову про притягнення особи як обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем) і цього ж дня особу оголошено в розшук. 2 лютого 2011 року досудове розслідування зупинено у зв’язку з розшуком обвинуваченого. Голосіївським районним судом міста Києва 11 березня 2011 року надано дозвіл на затримання особи з метою приводу для розгляду подання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

4 серпня 2014 року на адресу прокуратури міста Києва надійшло клопотання адвоката про закриття кримінального провадження № 42013110000000948. Слідчий у закритті справи відмовив.

Згадайте новину: Судья Волкова, освободившая расстреливавшего майдановцев Садовника, признала Портнова постоянно проживающим в Украине

12 серпня 2014 року в порушення вимог ст. 303 КПК, згідно з якою не передбачено оскарження рішення слідчого, прокурора про відмову у закритті кримінального провадження, а лише передбачено оскарження рішення про відмову у задоволенні клопотання про проведення слідчих дій, адвокат подав до Печерського районного суду міста Києва скаргу на рішення слідчого про відмову в задоволенні клопотання про закриття справи. . У своїй скарзі адвокат просив суд зобов’язати слідчого закрити провадження.

У той же день о 14 годині 50 хвилин автоматизованою системою документообігу суду указану скаргу розподілено судді Волковій.

Суддя призначила розгляд скарги адвоката на 15 годину 30 хвилин 12 серпня 2014 року, тобто вже через 40 хвилин після її розподілу автоматизованою системою суду. При цьому прокурора суддя про засідання не повідомила.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст