Главная Блог Аналитические статьи Legal Tech Прощавай, рутино: як legal tech стартапи оживляють ринок юрпослуг

Прощавай, рутино: як legal tech стартапи оживляють ринок юрпослуг

22.10.2019
Автор:
Просмотров : 3983

Юридичні послуги як нова зубна щітка — рано чи пізно знадобиться у житті всім. Відкриваєте ви ФОП, одружуєтесь чи хочете легально купити дельтаплан — через усі процеси червоною лінією проходять юридичні нюанси. Дякувати XXI століттю, купу юридичних послуг вже можна автоматизувати, пише blog.1991.center

Отримати довідку в два кліки, надіслати запит о 9:00, а о 9:10 отримати готовий документ — до таких реалій юридичного ринку хочеться прагнути.

Нові legal tech стартапи зростають на базі 1991 Open Data Incubator в конкурсі Innovating Justice Challenge за підтримки HiiL та Програми USAID "Нове правосуддя". Завдяки їх проектам ФОПи, бізнеси та громадяни зможуть спати спокійніше. Гайда знайомитись?

Але спершу — що там по тенденціях
розвитку legal tech?

Юридичні технології розвиваються в напрямку інформаційної безпеки: конфіденційність даних клієнтів має першочергове значення. Також активно використовуються чатботи для надання правових консультацій у зручних для клієнтів месенджерах. Перенесення у "хмару", використання API державних порталів, відкритих даних — теж серед трендів.

Legal Tech: Основанный украинцами стартап Grammarly привлек $90 млн инвестиций и стал единорогом

Як проекти Innovating Justice Challenge змінюють ринок юрпослуг

1

FastDoc

Проект FastDoc розвиває команда студентів та аутсорс-компанія. FastDoc — автоматичний конструктор, який допомагає скласти необхідний документ за 5 хвилин. Сервіс буде корисним для громадян з областей та малого бізнесу, якому незручно звертатися до юристів на місцях.

Наразі FastDoc — це сайт на кшталт інтернет-магазину з вітриною для товарів, але замість товарів на вітрині — договори.

На думку засновників проекту, метою legal tech є осучаснення консервативного юридичного ринку України. Стартаперам радять раціонально використовувати вільний час, а також ділитися думками із колегами. Можливо, наступна ідея народиться у одному з численних Telegram чатів :)

2

LawFinder

LawFinder розвиває юридичний маркетплейс, що структурує правову експертизу у деталізовану систему: конкретні правові ситуації із життя, родини чи побуту. Команда орієнтується на потреби громадян, бізнесу, а експертизу збирає серед адвокатів, юристів, юридичних компаній, чатботів.

На думку команди, монетизувати можна лише той проект, що вирішує справжню, а не надуману правову проблему. Радять усім стартаперам слідкувати за тим, що відбувається і чого не відбувається у правовому полі України та не втрачати ідейний тонус.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст