Главная Блог Новости Прокурора на півроку позбавили підвищень за умовний вирок у справі про хабар замначальнику поліції Леоніду Петренко

Прокурора на півроку позбавили підвищень за умовний вирок у справі про хабар замначальнику поліції Леоніду Петренко

05.12.2018
Просмотров : 2113

Прокурора прокуратури Вінницької області притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Про це йдеться у рішенні КДКП від 21 листопада, пише sud-report.org.ua

До нього застосоване стягнення у виді заборони на 6 місяців на переведення до органу прокуратури вищого рівня чи на призначення на вищу посаду в органі прокуратури, в якому він працює.

Рішення може бути оскаржене прокурором до адміністративного суду або до Вищої ради правосуддя протягом одного місяця з дня отримання поштою його копії.

Згадайте новину: Екс-співробітника ГПУ, Володимир Чепурний визнав хабар , оштрафували

27 лютого 2018 року прокурор Іщук уклав угоду про визнання винуватості за ч.3 ст.368 КК. За угодою, обвинуваченому призначили 5 років позбавлення волі умовно, з випробувальним терміном 3 роки. У червні 2018 апеляційний суд цей вирок скасував за скаргою зампрокурора області, який повідомив, що Іщук не узгодив свої дії з керівництвом, а ч.1 ст.75 КК забороняє застосовувати звільнення від відбування покарання з випробуванням за вчинення корупційних злочинів. Справу передали на новий розгляд до суду першої інстанції. 16 листопада 2018 року суд провів підготовче засідання.

Обвинувачений – заступник начальника слідчого відділення Барського відділення поліції Леонід Петренко. Йому інкримінують вимагання і отримання 22 тис. грн (800 доларів) хабара за повернення автомобіля, який вилучили під приводом можливої підробки документів при реєстрації транспортного засобу.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст