Главная Блог Аналитические статьи Статьи Проблемне питання отримання податкової знижки з витрат за навчання дітей у рік вступу до вузу. Практичний приклад.

Проблемне питання отримання податкової знижки з витрат за навчання дітей у рік вступу до вузу. Практичний приклад.

18.07.2017
Просмотров : 2877

Наводжу практичний приклад поданої скарги в ДФС України стосовно податкової знижки з витрат на навчання дітей, може кому стане в нагоді. Подібної адміністративної та судової практики я не зустрічав. Питання стосується податкової знижки за навчання дітей в рік вступу до ВНЗ, яку органи ДФС визнають тільки за 4 місяці (вересень-грудень року надходження), а в разі якщо договором передбачена оплата за рік відразу (а за перший рік навчання це майже всюди так) , ДФС відмовляється відшкодовувати зазначені витрати за весь навчальний рік. Це при тому, що обмеження встановлені Податковим кодексом України не перевищуються. Позиція базується на презумпції правомірності рішень платника податків і конфлікті норм.

Державна фіскальна служба України

04655, м. Київ-53, Львівська пл., 8.

тел. 044-272-51-59, 044-272-63-34, 044-272-08-41

Гайдар Василь Миколайович

СКАРГА

на податкове повідомлення-рішення № 0007691303 від 07.07.2017р.,

ГУ ДФС у Полтавській області щодо зменшення розміру грошового зобов’язання

за наслідками звітного податкового року.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст