Главная Блог Аналитические статьи Статьи Проблеми захисту прав інвесторів в Україні

Проблеми захисту прав інвесторів в Україні

08.06.2017
Просмотров : 3611

Тематика інвестиційної діяльності в Україні та захисту прав приватних інвесторів є досить актуальним та водночас болючим питанням сьогодення.

За останні роки в Україні склалася непроста політична та економічна ситуація, за якої нагальною потребою економіки стає залучення інвестицій в різні напрямки економіки, в тому чисті й іноземних інвестицій.

З метою розуміння понять «інвестування» та «інвестиційна діяльність» необхідно звернутися до законодавчої бази.

Стаття 1 Закону України «Про інвестиційну діяльність» від 18 вересня 1991 року визначає поняття «інвестиція» як всі види майнових та інтелектуальних цінностей, що вкладаються в об'єкти підприємницької та інших видів діяльності, в результаті якої створюється прибуток (доход) та/або досягається соціальний та екологічний ефект. Інвестиційною діяльністю є сукупність практичних дій громадян, юридичних осіб і держави щодо реалізації інвестицій (ст. 2 вказаного Закону).

Одним із різновидів інвестиційної діяльності є інвестування в будівництво, на якому хотілось би зосередити особливу увагу.

Інвестування коштів в будівництво — питання для багатьох людей є досить важливим. Для одних, це спосіб зекономити, адже ціна квартири в об'єкті що будується, в основному, є нижчою, ніж у введеному в експлуатацію будинку. Для інших — можливість заробітку. Але, і для перших, і для других ризики втратити інвестиції та не отримати дохід або «соціальне благо», однакові.

Які потенційні переваги може нести інвестиційна діяльність

Одними із основних переваг для іноземних інвесторів є економічна привабливість вливання коштів з метою отримання в майбутньому доходу та отримання права на постійне проживання, але за умови здійснення інвестиції в економіку України іноземною конвертованою валютою на суму не менше 100 тисяч доларів США.

Для громадян України перевагою є економічна складова, адже ціна квадратні метри в об'єкті будівництва, в основному, нижча в порівнянні з аналогічним «готовим» житлом, велика кількість пропозицій на одну особу, що дає можливість вибрати товар «за смаком» і «за кольором».

Допустимі шляхи залучення інвестицій в будівництво

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст