Стаття 46. Рибні порти, приймальні пункти та риболовні судна

Предыдущая

50/57

Следующая

{Назва статті 46 із змінами, внесеними згідно із Законом № 2989-IX від 21.03.2023 }

У галузі рибного господарства діють морські рибні порти, портопункти та інші місця базування риболовних суден.

{Частина перша статті 46 в редакції Закону № 2989-IX від 21.03.2023 }

Перелік морських рибних портів, портопунктів затверджується центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері рибного господарства.

{Частина друга статті 46 із змінами, внесеними згідно із Законом № 1054-IX від 03.12.2020 }

Місця базування риболовних суден відкривають місцеві державні адміністрації у порядку, затвердженому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах морського і внутрішнього водного транспорту, та оприлюднюють інформацію про відкриті бази на своїх офіційних веб-сайтах. Щодо баз, розташованих на внутрішніх водних шляхах, таке рішення приймається за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері внутрішнього водного транспорту, а щодо баз, розташованих на морських водних шляхах, - за погодженням із капітаном морського порту, в зоні державного нагляду за безпекою мореплавства якого знаходиться цей морський шлях. Рішення щодо базування риболовних суден приймається за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері рибного господарства. Вхід, вихід і перебування малих і спортивних суден, водних мотоциклів в акваторії морського порту здійснюються відповідно до Кодексу торговельного мореплавства України та Закону України "Про морські порти України".

{Статтю 46 доповнено новою частиною згідно із Законом № 1054-IX від 03.12.2020 ; із змінами, внесеними згідно із Законом № 2989-IX від 21.03.2023 }

Морські рибні порти, портопункти та місця базування риболовних суден мають забезпечувати безпечну стоянку риболовних суден та дотримання законодавства про охорону навколишнього природного середовища, у тому числі шляхом участі відповідно до визначеної законодавством компетенції у виявленні випадків скидання риболовними суднами забруднюючих речовин у межах акваторії порту, портопунктів та місць базування риболовних суден.

{Частина статті 46 із змінами, внесеними згідно із Законом № 2530-VIII від 06.09.2018 ; в редакції Закону № 2989-IX від 21.03.2023 }

Порядок взаємодії адміністрації морських рибних портів, портопунктів, місць базування риболовних суден та центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, із забезпечення дотримання законодавства про охорону навколишнього природного середовища у разі виявлення випадків скидання суднами (плавзасобами) забруднюючих речовин у межах акваторії порту, портопунктів та місць базування риболовних суден встановлюється Кабінетом Міністрів України.

{Статтю 46 доповнено новою частиною згідно із Законом № 2530-VIII від 06.09.2018 ; із змінами, внесеними згідно із Законом № 2989-IX від 21.03.2023 }

Морський рибний порт належить до сфери управління центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері рибного господарства. Начальник і капітан морського рибного порту (портопункту) призначається на посаду та звільняється з посади керівником центрального органу виконавчої влади у галузі рибного господарства.

Будівництво або будь-які інші роботи на території та акваторії, відведених порту, здійснюються за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері рибного господарства, та органами місцевого самоврядування.

Предыдущая

50/57

Следующая

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст